Ciprian Alexandru, preşedinte USR Giurgiu: Eveniment unic in spațiul politic giurgiuvean

Ciprian Alexandru-Bulgaria2 zile diferite, 2 evenimente in oglinda sub aceeași umbrela:
“Schengen: o punte de legătură. Importanţa spaţiului Schengen pentru România şi Bulgaria.”
Vineri am participat la Ruse la evenimentul organizat de europarlamentarul USR Vlad Botos și colegul sau din Bulgaria, Ilhan Kyuchuck, copreședinte ALDE Europe.ciprian alexandru
Sâmbătă, după conferința de presa comuna de la granița dintre cele 2 tari, am avut plăcerea sa fiu gazda evenimentului din Giurgiu, un eveniment unic in spațiul politic giurgiuvean.
Împreuna cu ambasadorul României in Bulgaria, E.S. Brandusa Predescu, ambasadorul Bulgariei in România, E.S. Radio Vlaycov, Dan Barna, vicepreședinte ALDE Europe, colegii meu din Parlamentul României, Radu Mihail, Alin Apostol, Iulian Bulai, Cristian Ghica, colegii mei din Giurgiu și din județele limitrofe, membri ai Parlamentului Bulgar, am dezbătut idei de deblocare a procesului de aderare a celor 2 tari la Schengen.
In discursul meu am susținut importanta colaborării apropiate între cele 2 tari pe parcursul procesului de aderare și am subliniat riscul creșterii valului antieuropean in cazul întârzierii aderării celor 2 tari la spațiul comun.
Am expus si problema incineratorului din Giurgiu si ea va fi expusă mai departe săptămâna viitoare la Bruxelles de către colegul meu Vlad Botos, europarlamentar USR.


Publicat  :  septembrie 25, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare