Cine vrea să câştige războiul cu presa

logo1-fb copy

Se împlinesc astăzi aproximativ 3 săptămâni de când am început noul proiect „giurgiupesurse”. Mi-am dorit atât eu, cât şi colega mea Cristina, să realizăm ceva altfel, să venim cu informaţii considerate până acum tabu, ce nu pot fi date. Am deranjat şi am supărat destul de multe persoane în doar 3 săptămâni, dovada fiind şi numeroasele ameninţări; atât cu trimiterea în judecată cât şi cu violenţă fizică. Eram pregătiţi pentru acest lucru, aşa că nu am dat înapoi.

Datorită constrângerilor de ordin politic, dar mai ales financiar, există o frustrare generală printre cei care îşi câştigă în Giurgiu existenţa din presă. Fiecare dintre noi ne-am dori să spunem mai mult, să arătăm realitatea, dar ne întoarcem la constrângerile despre care vorbeam.

Pe zi ce trece şi oamenii politici devin mult mai paranoici. Fiecare vrea să fie lăudat, să i se spună cât de deştept şi frumos este, iar orice critică este considerată ca fiind un atac la persoană. Orice virgulă pusă greşit între imaginea reală şi imaginea de sine devine motiv de reproş „ai ceva cu mine, te-a plătit X-ulica”. Unde „X-ulica” este adversarul său politic, real sau imaginar.

Amuzant este faptul că, de cele mai multe ori, informaţiile ne provin chiar din rândul lor, din partea persoanelor pe care le consideră cele mai apropiate. Exersând sportul datului din coate, fiecare încearcă să ajungă mai în faţă, iar cadavrele peste care trebuie să calce sunt victime colaterale.

Dacă în alte ţări, datorită reporterilor trimisi în teatrele de război, meseria de jurnalist este considerată una cu un grad ridicat de risc, la Giurgiu cu siguranţă aceasta poate fi încadrată în aceiaşi categorie. Şi aceasta doar datorită mofturilor unor politicieni, ce consideră că orice li se cuvine.

Ceea ce nu realizează cei care reacţionează atât de violent la articolele de presă, este tocmai faptul că ei sunt o creaţie a acesteia. Că, dacă în presa nu se vorbea despre ei, rămâneau aceiaşi veşnici anonimi. Deasemenea, este cunoscut faptul că nimeni nu a câştigat vreodată vreun război cu presa. Aviz amatorilor.


Publicat  :  mai 30, 2014

Related Articles

3 comentarii

  1. Florina Drăgulin

    Cât am citit până acum, mi-a plăcut. Subiectele tabu abordate fac diferența… sunt nescrise la comandă, asumate și disecate până scot la suprafață lucruri știute dar… nerostite.

  2. neo

    Bravo giurgiupesurse! Totusi cred ca ar trebui la unele articole sa lamuriti identitatea unor personaje si sa nu ne mai lasati sa facem presupuneri ca ar fi unul ca ar fi altul. Macar sa stim si noi cine sunt cu adevarat cei care se dau vedetele judetului!

  3. Mihalache

    Primaria prin nu se dezminte si in acest an incalcand legea privind acordarea indemnizatiilor pentru insotitorii persoanelor cu handicap ,acestea fiind platite in proportie de cca 30% in septembrie…..motivul nu sunt bani…..evident ar trebui sa ne multumim ca avem pe unde calca si sa multumim domnului ca „ne a lovit „asfaltarea acolo unde nu este nevoie ,anul trecut in aceiasi perioada „ne lovise ” construirea de locuri de joaca pentru copii si adulti…..ignorand total adevaratele nevoi ale comunitatii

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare