Ce averi au Cătălin Corbea şi Marin Anton!

corbea-anton

Am tot dezbătut în ultima vreme disputele de afaceri din comuna Prundu dintre cele două familii: Corbea şi Anton, determinate de împărţirea bunurilor din societăţile în care aceștia sunt acţionari în mod egal.
Erau probleme ştiute doar în cerc restrâns, care au izbucnit odată cu incidentul reclamat de către Ion Lupu.

Poate mulţi cititori au considerat că am acordat mult prea mult spaţiu acestui subiect, dar am făcut-o în dorinţa de a lămuri cât mai multe aspecte legate de această problemă, conştienţi fiind în acelaşi timp că nu vom putea cuprinde întregul adevăr. Pentru că sunt foarte multe lucruri ştiute doar de către cei doi foşti parteneri, care deocamdată nu sunt spuse, dar, probabil, vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice la un moment dat.

Astăzi, pentru ultima parte a dialogului avut cu primarul Cătălin Corbea, am lăsat lucrurile cele mai spectaculoase, legate în primul rând de averile pe care le au cei doi.

   ”Marin Anton obişnuia să împrumute bani cu camătă”:

„V-am explicat cum este cu prietenia dintre Marin Anton şi Ion Lupu. Mai vreau să vă spun, că atunci cand era director de producţie la Danubiana, Marin Anton avea afaceri cu fier vechi, iar pentru cei o mie de dolari pe care i-a împrumutat lui Lupu i-a cerut acestuia dobândă, pentru că Anton asta făcea, împrumuta bani cu camătă.

Aţi afirmat despre mine că am maşini şi motociclete în valoare de un milion de euro. Maşinile pe care le am eu, în proporţie de 90% sunt maşinile pe care le are şi Anton, sunt maşini care au fost cumpărate de societăţile noastre, e vorba de 4 BMW-uri, 2 camionete de teren, motociclete, motocicleta mea de suflet este un KTM, care nu este deloc scumpă. Cu aceasta îmi place să merg în teren şi în felul acesta mă leg şi de specificul activităţii pe care îl desfăşoară familia, agricultura.

Legat de proprietăţile imobiliare, casă în Austria nu am eu ci Marin Anton şi este cumpărată pe banii pe care i-a luat din Totagro. Ştiu că Totagro a plătit la momentul respectiv vreo 14 miliarde de lei. Aşa că „primadona” asta despre care scrieţi dumneavoastră în presă despre ea, este cu totul şi cu totul altfel de cum se prezintă.

Eu am o casă în Bucureşti, unde stă băiatul cel mare, care este student, o casă în Giurgiu şi una în Prundu. Să ştiţi că majoritatea acestor lucruri le am înainte de a fi primar. De exemplu, toate casele le-am cumpărat înainte de a fi primar.”

În mod normal ar fi vremea concluziilor. Nu ne vom grăbi însă să facem acest lucru, deoarece, cu siguranţă, tot acest conflict nu se va opri aici. Sunt procese pe rol la Judecătoria Giurgiu, privind împărţirea societăţilor Totagro şi Romsem, sunt noutăţi care apar în fiecare zi.


Publicat  :  iulie 17, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare