Ce au găsit inspectorii ANPC în Hala Centrală şi la magazinele Mega Image şi Profi

hala carne

Toţi operatorii economici din Hala Centrală din Giurgiu au fost închişi pe o perioadă de şase luni de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care vânzarea de produse alterate şi mizerie în spaţiile frigorifice. De asemenea, zona de patiserie a unui magazin Mega Image a fost închisă pentru o jumătate de an după ce echipele de control au găsit tăvi neigienizate, praf pe ventilatorul de aerisire, iar în spatele cuptorului de coacere erau insecte moarte, gunoi şi pânze de păianjen, informează News.ro.
ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că echipe de control au verificat operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu carne şi produse din carne în Hala Centrală a municipiului Giurgiu şi în supermarket-urile Mega Image şi Profi.
Cei şase operatori economici care activează în Hala Centrală sunt: Eusebio SRL, Piu-Piu Prod SRL, Cool Chicken SRL, Gia Construct SRL, Măcelăria B.N SRL, Prodavis Carn SRL.
Sursa citată menţionează că, în urma controalelor, celor opt operatori economici verificaţi le-au fost aplicate 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 160.000 lei.
De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse alimentare de peste 15.000 de lei.
Au fost dispuse ca măsuri complementare:

– oprire definitivă de la comercializare pentru produse alimentare, improprii consumului uman în valoare de peste 15.000 lei;
– au fost emise 7 decizii de închidere a unităţilor pe durată de cel mult 6 luni, pentru operatorii economici care au activitate în Hala Centrală;
– o decizie de închidere a unităţii pe durată de cel mult 6 luni, pentru Mega Image (zona de servire asistată şi patiserie);
– o decizie de oprire temporară a prestării serviciului – pentru Profi (zona de servire asistată)”, a transmis ANPC.

Cele mai importante abateri constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea produselor cu miros de produs alterat, cu arsuri de congelare; nerespectarea temperaturilor, vitrine frigorifice neigienizate, cu rugină, scurgeri de lichid, cu grătarele ventilatoarelor cu praf şi rugină, cu pavimente şi plinte deteriorate în camerele frigorifice, cu cârlige şi bare de susţinere a carcaselor de porc ruginite, cu exfoliere de vopsea.
De asemenea, în zona de patiserie a magazinului Mega Image, echipele de control au descoperit că spaţiul de producţie era neigienizat, având resturi de produse pe blaturi, pe geamul cuptorului de coacere era grăsime solidificată, era praf pe ventilatorul de aerisire.
În plus, în spaţiul din spatele cuptorului de coacere existau insecte moarte, praf, gunoi, pânze de păianjen, iar tăvile folosite erau neigienizate.


Publicat  :  noiembrie 10, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare