Cât de scurtă este memoria oamenilor politici!

conferinta Alianta Crestin Liberala2

În urmă cu puţin mai bine de doi ani, liderii şi membrii PNL şi PSD din aproape toate oraşele ţării mărşăluiau împreună în acţiuni de protest interminabile împotriva a ceea ce numeau „teroarea portocalie”. Era un strigăt de disperare împotriva guvernării Boc-Basescu. Mulţi romani, foarte mulţi, au crezut în speranţa numită USL, dovadă şi rezultatele de la alegerile din 2012.
Apoi totul a luat-o razna, foştii parteneri au deveni duşmani de moarte, foştii adversari au devenit aliaţi. În politică totul este posibil, în politica românească, mai ales.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a desfăşurat prima conferinţă de presă comună a noii-formate Alianţe Creştin Liberale. Au participat preşedintele PNL, Vasile Mustățea şi preşedintele PDL, Gheorghe Ştefan. Cei doi lideri au vorbit despre cât de bine funcţionează alianţa la Giurgiu, despre armonia ce există la nivel de Consiliu judeţean între consilierii PNL şi cei PDL, despre cum vor încerca să impună noi viceprimari în localităţile unde nouă alianţă poate constitui majoritatea. Nu este lipsit de interes faptul că activitatea de partid se va desfăşura la nivel de judeţ la sediul PNL, iar cea la nivel de municipiu la sediul PDL, adică în clădirea pe care membrii PNL Giurgiu au pichetat-o zile în şir în urmă cu doi ani.

Principalele declaraţii ale celor doi lideri de alianţă au fost:
Vasile Mustatea – preşedinte PNL: „Vom face o analiză a activităţii tuturor organizaţiilor pe care le avem, cu accent sporit pe cele din oraşe: Giurgiu, Mihăileşti şi Bolintin. Vrem să fim pregătiţi să câştigăm alegerile din toamnă. Giurgiu trebuie să rămână în primele judeţe din ţară, în privinţa rezultatelor pe care o să le obţinem la alegeri.
Trebuie să facem o analiză şi în privinţa localităţilor unde nu mai avem organizaţii locale, deoarece primarii au fost şantajaţi să treacă cu tot cu organizaţie la PSD. Încă nu am acceptul lor să vorbesc despre aceste lucruri, vor ieşi ei singuri să vorbească despre aceste lucruri.”

Gheorghe Stefan – preşedinte PDL: „Această fuziune a fost realizată pentru a avea în România un partid de dreapta mare. Sunt sigur că la alegerile din toamnă, la Giurgiu, nu vom scoate un scor sub scorul partidului. Am speranţa că, împreună cu domnul Vasile Mustatea vom face o echipă bună”.
Nu ştiu de ce, dar parcă aceste fraze, aceste promisiuni le-am mai auzit cândva. Erau cumva la constituirea alianţei USL?


Publicat  :  august 4, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare