Care este secretul modernizării comunei Prundu!

Corbea asociatia de dezvoltare (1)

A devenit deja un clişeu să auzim din partea autorităţilor, la toate nivelurile, că singura şansă de dezvoltare este accesarea fondurilor europene. Unii doar vorbesc despre proiecte europene, iar, de obicei, cei care tot vorbesc nu prea fac nimic în acest domeniu, iar cei care într-adevăr chiar au realizări, de multe ori prefera modestia.

Probabil, „Asociaţia de dezvoltare inter comunitara Eco-Muntenia” din care fac parte comunele Prundu, Comana şi Gostinari, poate constitui un exemplu pentru toate localităţile în domeniul atragerii de fonduri europene. Proiect demarat în anul 2008, a dus la o modernizare esenţială a localităţilor implicate.

Preşedintele acestei asociaţiei, primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, ne vorbeşte despre reuşita acestui proiect.” Asociaţia de dezvoltare inter-comunitară Eco-Muntenia, este o entitate juridică în care sunt trei acţionari: primăria comunei Prundu, primăria Comana şi primăria Gostinari.

Preşedintele acestei asociaţii sunt eu, iar consiliul de administraţie este format din cei trei primari. Această asociaţie de dezvoltare inter-comunitară a fost una dintre preocupările mele, încă de la începutul mandatului de primar.

La prima sesiune de depunere de proiecte, în 2008, la nivel naţional au fost depuse 1500 de proiecte şi au fost finanţate 89. La nivelul judeţului Giurgiu, din 27 de proiecte depuse, nu a fost finanţat decât acesta. Trebuie să vă amintesc, că era anul 2008 în care era guvernarea PNL. Eu şi primarul de la Comana, Aurel Enache, eram primari PDL, iar Ion Calin, primarul de la Gostinari era de la PSD.

Proiectul a fost câştigat în opoziţie. Au fost cumpărate 7 autospeciale de gunoi şi 5000 de pubele, pentru cele 3 localităţi. Deasemenea, la Prundu s-a făcut alimentare cu apă printr-un foraj la 350 de metri şi în felul acesta avem apă plată la robinet, tot prin acest proiect avem canalizare în vid pe o suprafaţă pe 13,2 Km, avem aproape un km de asfalt, un centru social nou cu toată dotările la primăriei Comana, avem Căminul cultural din Comana modernizat.

Este o muncă de 5 ani de zile, din punctul meu de vedere, proiect închis şi reuşit 100%. Proiectul a fost câştigat la o valoare de 6 milioane de euro, din care s-a contractat 5 milioane de euro.”
Pentru primăria Prundu acest proiect nu este unul singular. Sunt multe altele care au contribuit la dezvoltarea acestei localităţi, exemplu pentru judeţul Giurgiu.

Corbea asociatia de dezvoltare (3) Corbea asociatia de dezvoltare (2)


Publicat  :  iulie 29, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare