Care este preţul fiecărui primar din judeţul Giurgiu

2771371_orig

Ca un bilanţ de sfârşit de an, 2014 a fost anul în care în primăriile din judeţul Giurgiu au primit cei mai mulţi bani pentru lucrări de infrastructură. Bineînţeles, că este o simplă coincidenţă că 2014 a fost anul alegerilor prezidenţiale, iar în judeţul Giurgiu PSD-ul a reuşit să aibă 47 de primari.
Prin ordonanţa 28, privind „Programul naţional de dezvoltare locală”, Ministerul Dezvoltării a repartizat pentru judeţul Giurgiu suma de 530 de miliarde de lei.
În mai multe transe: în 23 mai-230 de miliarde, în 3 septembrie -60 de miliarde, în 10 octombrie – 220 de miliarde şi la spartul mesei, în 20 octombrie – 16 miliarde.
Cel mai greu de sedus au fost primarii de la Ogrezeni, Jean Jipa şi Malu, Eugen Şoava.
Au cedat în cele din urmă în 20 octombrie: comună Ogrezeni a mai primit 7 miliarde de lei, pentru proiectul de alimentare cu apă, Malu tot 7 miliarde, pentru sistemul de canalizare menajeră şi modernizarea drumurilor de interes local.
Primarul nedorit de nici un partid, Carateanu de la Frăteşti a primit şi el 2 miliarde, pentru reabilitarea DC 116 Fratesti-Cetatea- Balanoaia. Unde au ajuns banii este greu de spus, deoarece drumul arata la fel ca în urmă cu trei luni, cu excepţia a 3-4 plombe asfaltice. Acestea sunt, probabil preţurile, în perioada campaniei electorale. Din câte ştim, comisionul pentru fiecare lucrare a pornit de la 10%, unul de bun simţ.
Nea Mitică, primarul de la Gostinu, după ce a negociat intens un post de conducere la Poliţia Municipală pentru ginerele sau, s-a mulţumit cu doar 7 miliarde.800 de milioane au fost alocaţi pentru un grup sanitar, la şcoală din Gostinu. Alte 2 miliarde pentru renovarea dispensarului din localitate.Cu banii aceştia, sigur construiai unul nou.
Bani foarte mulţi au primit comunele Colibaşi, 31 de miliarde şi Crevedia Mare, 26 de miliarde, dar aici a fost interesul direct de business al senatorului Niculae Badalau.
Lista de repartizare de fonduri pe Ordonanţa 28 explica foarte multe despre procesul electoral din judeţul Giurgiu.
Baletul, demn de „Dânsul Lebedelor” al primarilor este acum mult mai bine înţeles, vom reveni cu sumele repartizate pe fiecare localitate, firmele care au efectuat lucrările şi stadiul acestora.


Publicat  :  decembrie 16, 2014

Related Articles

Un comentariu

  1. Boerescu Mihnea–consilier judetean

    Ar fi mult mai interesant daca ne-ati prezenta in paralel cu sumele alocate de Ponta pe comune si voturile pe care acesta le-a ” primit ” in ambele tururi…….
    Sa intelegem si noi mai bine …..cum e cu „dragostea ” pentru stanga….

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare