Bugetul judeţului Giurgiu pentru 2019, generos şi nu prea. Marian Mina: Banii DGASPC-ului se termină în iunie-iulie!

Marian Mina

În cadrul conferinţei de presă a Organizaţiei Judeţene PSD Giurgiu, Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, a prezentat primele evaluări privind bugetul pentru anul 2019 ce a fost repartizat judeţului nostru.
Dacă în domeniul investiţiilor sumele alocate sunt unele generoase, se anunţă probleme foarte mari cu fondurile destinate asistenţei sociale:
” Bugetul Consiliului Judeţean pentru anul acesta este unul foarte generos, mai puţin la DGASPC.
Încă de la începutul anului am făcut absolut toate demersurile către Ministerul Muncii, respectiv către cel de Finanţe, pentru a nu mai avea blocajul din 2018.
În acest moment, prin Legea bugetului de stat, noi avem acoperiţi doar 25,74% din necesarul banilor pentru DGASPC. Asta înseamnă că fondurile ne vor ajunge până în lunile iunie-iulie.
Aşa cum ştiţi, în fiecare an, de la bugetul judeţului se duc către această direcţie între 55% şi 60% din totalul fondurilor. Nu putem acoperi, acum, întreaga sumă, dar am convingerea că sunt căutate soluții la nivel central şi că vor fi luate măsuri, astfel încât să nu se mai întâmple ca în 2018.
Am convingerea că se vor lua toate măsurile să ne asigure necesarul de bani dar, în momentul acesta, aici suntem.
Avem foarte mulți bani pe dezvoltare, pentru drumuri județene și comunale, dar rămâne acest capitol foarte sensibil și care nu trebuie neglijat.
Dacă anul trecut am fost supărat pe cei de la DGASPC, pentru că știau că nu este vina Consiliului Județean pentru acel blocaj, dacă și anul acesta vom întâmpina același blocaj, voi fi lângă ei, fiindcă au dreptate”.
În cadrul aceleiași conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, a ridicat și problema numărului din ce mai mare de alocații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap:
” La nivelul municipiului Giurgiu şi judeţului este foarte mare sumă pe care noi o plătim pentru asistenţa socială. Cred că se acordă foarte uşor certificatele de însoţitor, numărul acestora creşte de la an la an. Există comune, precum Comana, unde numărul este zero, iar în altele, ca Slobozia, numărul lor a ajuns la 40. Îmi doresc ca cei din comisiile care acordă aceste certificate de însoţitor să facă o reevaluare atentă a dosarelor.
Este cel mai mare buget pentru investiţii din ultimii 15 ani, există doar această problemă importantă a asistenţei sociale „, a mai declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean.


Publicat  :  februarie 24, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare