Beianu, Corbea, Andrei, Măroiu- liberalii giurgiuveni îşi caută liderul !

PNL-2

La propunerea preşedintelui Ludovic Orban, Biroul Executiv al PNL a votat luni, 21 ianuarie, demiterea lui Marin Anton din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Giurgiu.
„Biroul Executiv a susţinut propunerea formulată de mine pentru demiterea din funcţia de preşedinte a actualului preşedinte PNL Giurgiu pentru încălcarea gravă a deciziilor politice ale partidului şi ale poziţiilor politice ale partidului referitor la principalele teme aflate în dezbatere”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței BEX al PNL de luni din Parlament.
Decizia BEX ar trebui, în mod statutar, să fie validată săptămâna viitoare de către Biroul Permanent, însă surse politice susţin ca Marin Anton este aşteptat mâine la Modrogan cu demisia scrisă.
Demiterea preşedintelui de filială în plin an electoral, ridică numeroase probleme pentru liberalii giurgiuveni, dar poate reprezenta şi oportunitatea unui nou început.
După aproximativ doi ani de conducere a filialei Giurgiu, Marin Anton lasă organizaţia PNL într-o situaţie deplorabilă. Fără organizaţii locale în mai multe comune, nu vorbim de potenţiali candidaţi pentru alegerile locale, cu datorii la ANAF, la utilităţi, fără strategie şi fără un orizont de aşteptare. Cine se hazardează să preia conducerea PNL Giurgiu, are o misiune mai mult decât dificilă. Disponibilitate, potenţa financiară, capacitate de organizare şi capitalul electoral sunt principalele criterii pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul lider al PNL Giurgiu.
Marian Măroiu, preşedintele organizaţiei municipale, fostul preşedinte, Dumitru Beianu, deputatul Andrei Alexandru şi Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu, sunt numele vehiculate în această zi ca potenţiali candidaţi pentru a prelua funcţia de preşedinte al PNL Giurgiu.
Contactaţi telefonic, prezentăm declaraţiile acestora:
marian-maroiu

” Am plecat la un drum, am început un proiect la nivelul municipiului Giurgiu şi nu sunt interesat de preluarea conducerii organizaţiei judeţene.”, Marian Măroiu, preşedintele organizaţie municipale PNL

Dumitru-Beianu-Giurgiu

” Îmi pare rău de situaţia în care se află în acest moment PNL Giurgiu şi nu pot să nu fac o paralelă cu poziţia în care ne aflam în anul 2012. Încă de atunci, factorul cel mai important care a dus la acest regres, a fost cel intern: neînţelegerile dintre membrii de partid.
Referitor la demiterea lui Marin Anton, spre regretul meu, am crezut în anul 2017 ca Marin Anton este cea mai bună variantă pentru organizaţie. Acesta a fost însă un şir interminabil de dezamăgiri.
Revenind la momentul actual, am fost contact astăzi de către un important lider din conducerea PNL, pentru a confirma dacă sunt interesant să revin la conducerea filialei.
Am solicitat un timp de gândire, deoarece am în acest moment o listă personală de priorităţi.
În acest moment PNLGiurgiu are nevoie acută de oameni capabili, de un program realist şi convingător.
Chiar dacă în ultimii ani nu am avut, graţie unor ” colegi”, o relaţie prea bună cu fostul preşedinte Lucian Iliescu, în acest moment avem nevoie, mai mult decât oricând, de un lider ” locomotivă”, aşa cum a fost domnia sa.
Dacă eu şi o serie de oameni serioşi ne hotărâm să ne implicăm în recuperarea tradiţiilor liberale şi în organizarea filialei Giurgiu, îmi doresc să lucrăm ca o echipă adevărată, să fim apreciaţi pentru ideile de dezvoltare pe care le propunem pentru municipiul şi judeţul Giurgiu.
Întrebat fiind dacă ar putea face echipă la conducerea organizaţiei cu deputatul Andrei Alexandru, răspunsul lui Dumitru Beianu a fost: ” Categoric, Nu!”
Andrei-Alexandru

 

” Deşi situaţia din organizaţia PSD Giurgiu este una tensionată, la acest moment nu am luat în calcul o plecare a mea la PNL, ori alt partid politic”– ne-a declarat deputatul PSD Giurgiu, Andrei Alexandru.

corbea

” În urmă cu mai bine de o lună de zile, când aţi publicat informaţia că este posibil să preiau conducerea PNL Giurgiu, Anton a spus cu infatuare: cât o să fiu eu în PNL, niciodată. Începând de astăzi, Marin Anton este istorie pentru PNL, pentru politică, pentru opinia publică.
Singura lui preocupare rămâne să aştepte termenele la care este citat pentru procesul de luare de mită. Are timp suficient. Am discutat şi înainte de sărbători, mi s-a propus şi astăzi să preiau conducerea PNL Giurgiu, cu perspectiva de a fi candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu. Am refuzat, sunt parte din cea mai puternică echipă, PSD Giurgiu, iar proiectul meu politic este să fiu candidatul PSD pentru primăria Giurgiu, la alegerile locale din 2020″, a completat Cătălin Corbea.


Publicat  :  ianuarie 21, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare