APIA Giurgiu: Continuă campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017

17974633_10206867023433769_20169214_nDe la 1 martie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017.
Spre deosebire de anul trecut, fermierii pot depune cererile unice de plată până în data de 15 mai 2017, la centrele APIA judeţene, la cele locale şi la centrul APIA Bucureşti, pentru schemele de plată, măsurile de sprijin sau de ajutor.

Înainte de a se prezenta la centrele APIA, se recomandă ca fermierii să verifice în Registrul Agricol de la primării situația terenului pe care îl folosesc, iar dacă au și animale, să verifice situația acestora în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE), cu ajutorul medicului veterinar concesionar, al asociației sau a propriilor evidențe.

Şi anul acesta, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, prin aplicaţia IPA Online, ce poate fi accesată din butonul dedicat, situat pe pagina de început a site-ului APIA, însă finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în Centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitalizate, precum și după corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

La fel, crescătorii de animale vor completa cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.
Fermierii care solicită plata pentru o suprafață mai mare de 50 de hectare vor depune cererile unice de plată la centrele județene APIA, iar pentru o suprafață de cel mult 50 de hectare cererile se depun la centrele locale ale APIA. De plăţile directe și de cele prevăzute prin măsurile de mediu și climă beneficiază fermierii activi, persoane fizice şi/sau persoane juridice, care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători legali de animale, potrivit legislației în vigoare.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 (un) hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare


Publicat  :  aprilie 19, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare