Aparatură medicală performantă pentru cabinetul de dermatovenerologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

antonia alexandra carjaliu

Noile dotări de care beneficiază Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în cadrul programului finanţat de către Ministerul Sănătăţii şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Giurgiu, au început deja să fie utilizate de către cadrele medicale.
Şi cabinetul de dermatovenerologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a primit în cursul anului 2019 aparatură de ultimă generaţie.
Dr. Alexandra Antonia Cârjaliu, medic în dermatovenerologie, ne explică utilitatea noilor aparate:

” De curând beneficiem de un Electrocauter Surtron 120 necesar pentru intervenţii chirurgicale ce presupun incizie electrochirurgicală minoră şi/sau prin incizii cu coagulare/coagulare pură (electrocauterizare papiloame, condiloame, keratoze seboreice, veruci vulgare şi tumori cutanate). spt 1Electrocauter permite utilizarea mai multor moduri de lucru cu efecte diferite asupra ţesutului: tăiere, tăierea cu creşterea gradului hemostazei, coagulare standard, coagulare spray,coagulare monopolara/bipolara.

spt 2De asemenea, avem un dermatoscop manual de contact cu lichid de imersie şi lumină polarizată Heine Delta 20 T necesar pentru diagnosticarea şi monitorizarea leziunilor cutanate benigne şi maligne (nevi benigni, nevi displazici, carcinoame, melanoame, keratoze seboreice, keratoze actinice, veruci vulgare, etc) prin care se măreşte imaginea leziunii, permiţând atât vizualizarea structurilor superficiale, cât şi a acelor profunde (pigmentaţie, vascularizaţie, atipie).

Dermatoscopia este recomandată tuturor persoanelor minim odată pe an sau de câte ori apare o leziune nouă, suspectă la nivelul pielii, scalpului sau mucoaselor. Este vorba despre o examinare rapidă şi nedureroasă indicată inclusiv copiilor ce prezintă nevi congenitali sau nevi dobândiţi.
În cabinet mai utilizăm o lampă Wood pentru examinarea pielii şi a părului, cu ajutorul căreia se pot diagnostica diverse afecţiuni dermatologice: pitiriazis versicolor, eritrasma, tinea capitis, melasma, vitiligo.
Analiză este complet nedureroasă şi nu determină arsură solară. Testul nu necesită o pregătire specială, zona de piele care va fi analizată nu trebuie să fie spălată în ziua examinării şi nu trebuie să aibă machiaj, crema sau deodorant.
Aparatura pe care o utilizăm acum este una modernă, de ultima generaţie „, ne-a declarat medicul Alexandra Antonia Cârjaliu.Mihaela Rata

” Aparatura şi echipamentele medicale moderne pe care le-am primit în ultimul an vor creşte gradul de profesionalism al actului medical din unitatea noastră.
Vreau să mulţumesc Ministerului Sănătăţii şi conducerii Consiliului Judeţean Giurgiu pentru sprijinul permanent pe care-l primim în demersul nostru de a oferi condiţii de tratament cât mai bune pentru giurgiuveni. „, a completat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Publicat  :  decembrie 18, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare