Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu s-au aflat în grevă de avertisment

Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuSalariaţii mai multor spitale din ţară au intrat luni dimineaţă, între orele 9:00 şi 11:00, în grevă de avertisment, principalele revendicări vizând modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
Greva de avertisment nu s-a derulat şi la Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, angajaţii fiind mulţumiţi de noile modificări salariale. Aurelia Grosu, liderul „Sanitas” Giurgiu, spune că în judeţul nostru cadrele medicale nu au motive pentru a intra în grevă:
” Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu s-au aflat astăzi în grevă de avertisment, pentru că nu avem motiv.
Suntem solidari cu ceilalţi colegi din ţară, unde situaţia nu este la fel de bună ca la Giurgiu, dar acest lucru nu însemnă grevă. Un om nu poate să – si întrerupă activitatea când este mulţumit de condiţiile în care munceşte. În acest moment, colegii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au sporurile maxime.
Sunt doar unele probleme punctuale la spitalele de la Izvoru şi Bolintin. Fiind unităţi de mono specialitate, prin noul regulament cadru au scăzut veniturile subasistenţilor, prin reducerea sporurilor, nu a salariului. Urmează ca în perioada următoare să fie crescute şi salariile acestora.
Până atunci avem un dialog permanent cu conducerea Spitalului Judeţean pentru a reglementa cât mai urgent şi aceste cazuri, repet, izolate „, ne-a mai declarat Aurelia Grosu, liderul filialei judeţene ” Sanitas”.


Publicat  :  mai 7, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare