În calitate de președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, am organizat ieri o dezbatere deschisă pe tema modificărilor Codului Silvic, alături de toți actorii implicați – asociații de profil, patronate, sindicate și organizații din domeniul silviculturii.
A fost o discuție constructivă, în care am abordat subiecte cruciale pentru viitorul pădurilor noastre, iar fiecare participant și-a exprimat punctul de vedere.
Astăzi, Comisia pentru Mediu din Camera Deputaților a analizat în detaliu, articol cu articol, proiectul Codului Silvic, adoptându-l cu majoritate de voturi.
Suntem prima comisie care a dezbătut acest proiect de lege, care își va continua acum traseul în Parlament, urmând să fie analizat și de celelalte comisii sesizate pentru dezbaterea pe fond.
Principalele modificări pe care le-am introdus astăzi includ:
– Corectarea unei inechități produse de noua Lege a pensiilor, asigurând că personalul silvic poate fi încadrat în fosta grupă I de muncă;
– Garanția accesului liber în orice pădure din țară, la pas sau cu bicicleta;
– Împădurirea terenurilor despădurite și abandonate de proprietari;
– Interzicerea tăierilor la ras în toate ariile protejate;
– Dreptul de preempțiune și acces la materii prime de calitate la un preț accesibil pentru producătorii de mobilă din România
– Protejarea arborilor remarcabili, atât în fondul forestier, cât și în afara acestuia;
– Creșterea nivelului de pregătire a pădurarilor
De asemenea, am reușit să adoptăm cu unanimitate amendamentele pentru legiferarea centurilor verzi la nivel național, o măsură esențială pentru protejarea mediului.
Aceste centuri verzi vor funcționa ca o barieră naturală împotriva poluării și extinderii necontrolate a zonelor urbane, contribuind la un echilibru necesar între dezvoltare și conservarea naturii.
Această inițiativă reprezintă un angajament clar pentru o infrastructură verde mai sănătoasă și pentru un viitor urban sustenabil.
Mulțumesc tuturor pentru contribuția adusă! Împreună ne dorim un Cod Silvic echilibrat, care să protejeze mediul, să sprijine dezvoltarea durabilă și să răspundă nevoilor reale din sectorul silvic.
Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: În calitate de președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic, am organizat ieri o dezbatere deschisă pe tema modificărilor Codului Silvic, alături de toți actorii implicați
Publicat
: noiembrie 6, 2024
Related Articles
-
-
Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: Sunt absolut revoltat de ceea ce se întâmplă la Compania Națională Aeroporturi București!
-
Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: După alegerile prezidențiale, este clar că românii nu mai vor soluții ”de avarie” sau compromisuri, ci așteaptă decizii ferme!

Citește și …
-
-
-
-
Giurgiu, un judeţ furat! Cum fac bani „şmecherii” din agricultură (III)
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Comments: 0
-
-
-
-
-
-
-
-
Giurgiu, un judeţ furat! Cum fac bani „şmecherii” din agricultură (III)
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Comments: 0
-
-
-
Conducere nouă la Ocolul Silvic Giurgiu: ing. Daniel Antonescu preia interimar funcția de director
Posted in: Actualitate, Administratie, Dezvaluiri Tags: ing. Daniel Antonescu, ocolul silvic GiurgiuÎncepând cu 1 iulie 2025, conducerea Ocolului Silvic Giurgiu a fost preluată temporar de către inginerul silvic Daniel Antonescu, provenit de la Ocolul Silvic Bolintin. Numirea a fost făcută prin detașare pe o perioadă de 6 luni, urmând ca, ulterior, să se decidă dacă va fi reconfirmat în funcție sau se va organiza un concurs. […]
Read More
Post your comments