Amenda record pentru firma Wirom

12063706_10203664695937583_9168110369473856171_nÎn urmă cu aproximativ o săptămână, conducerea primăriei Giurgiu a organizat o dezbatere publică cu privire la lucrările de aducţiune de gaze şi la branşamentele individuale ale locuitorilor din Giurgiu.
Reprezentanţii firmei Wirom, distribuitorul de gaze din municipiul Giurgiu, au încercat să prezinte cât de roz bombon este situaţia de la noi din oraş, deşi giurgiuvenii ştiu foarte bine că nu este aşa:” „Prin investiţiile noastre am reuşit să creăm o eficientă exemplară în România, pentru că 95% dintre consumatorii casnici din România plătesc mult mai mult pentru gaze decât clienţii Wirom. ”
Ca lucrurile nu stau chiar aşa, o dovedeşte o decizie recentă a Consiliului Concurenţei, care arata că am plătit un preţ nejustificat de mare pentru instalarea centralelor termice individuale: ” Autoritatea de concurenţă a constatat, în cadrul unei investigaţii, că din iniţiativa Wirom, companiile au participat la o înţelegere având ca obiect stabilirea unui preţ unic pentru instalaţiile standard de utilizare. În acest context, patru companii (Meliorstal, Metalică Prod, Miral Instal Company şi SC TMG Conprest) au recunoscut participarea la înţelegerea anti concurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.
La stabilirea sancţiunilor, Consiliul Concurenţei a ţinut cont de faptul că, la momentul înţelegerii, legislaţia în domeniul gazelor prevedea că distribuitorul era singurul care putea aviza realizarea lucrărilor conexe. Odată cu modificarea legii (123/2012), această piaţă s-a liberalizat, iar avizarea acestor lucrări poate fi făcută de orice persoană fizică sau juridică autorizată de ANRE” se arată în comunicatul autorităţii pentru concurenţă.

Amenda aplicată societăţii Wirom este de 788.017 lei


Publicat  :  septembrie 30, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare