Alexandru Vladu nu este incompatibil!

aledele

În cadrul conferinţei de presă pe care ALDE Giurgiu a susţinut-o luni, 21 martie, prim vicepreşedintele Ovidiu Andrei l-a acuzat pe Ionel Dinu, preşedintele MP Giurgiu, că a devenit „trompeta” primarului Nicolae Barbu:

„Ionel Dinu dezinformează şi distrage atenţia opiniei publice de la adevărate probleme ale judeţului. În acest moment, nu ştim în ce barcă se află Ionel Dinu: în PSD, în PNL, sau apără interese partidului pe care-l conduce? Este într-o confuzie totală. Acum îl serveşte pe Nicolae Barbu, peste 5 minute îl laudă pe Dumitru Beianu. Cred că, în curând, o să intre în competiţie cu Titi Gavrilă. Ionel Dinu a devenit „trompeta” lui Barbu. Fiecare partid cu „trompeta ” lui!”

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Ovidiu Andrei a încercat să lămurească şi acuzaţiile de incompatibilitate, care au apărut în ultima vreme împotriva lui Alexandru Vladu, candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu. Ovidiu Andrei a făcut referire la Legea nr. 161/2003 unde se prevede că:

„(1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar (…) este incompatibilă cu: funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

În completarea celor spuse de către prim-vicepreşedintele ALDE, trebuie să specificăm faptul că unităţile şcolare nu se regăsesc în cadrul autorităţilor, societăţilor sau instituţiilor publice iar regimul lor este reglementat atât de Constituţia României la art. 32 alin. 5 cât şi în Legea nr. 1/2011 care stabilesc expres că aceste structuri sunt unităţi de învăţământ de stat sau particulare iar această expresie de unitate de învăţământ nu se regăseşte în textul de la art. 87 lit. D.

Mai mult, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 impune în mod imperativ consiliilor locale delegarea unui reprezentant în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.
Precedentul juridic deja există, Curtea de Apel Cluj spune într-un dosar identic cu acuzele aduse viceprimarului Alexandru Vladu:

„Un primar sau un viceprimar poate fi membru al unui consiliu de administraţie al unei unităţi de învăţământ. În condiţiile în care viceprimarul îşi păstrează calitatea de consilier local, fiind membru al Consiliului Local, poate fi numit în Consiliul de Administraţie al unei unităţi de învăţământ, ca reprezentant al Consiliului Local”.

Orice discuţie pe această temă devine din acest moment inutilă.


Publicat  :  martie 22, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare