Alexandru Vladu, candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu- Giurgiu are nevoie de un OM cinstit şi hotărât!

alexandru vladu

Sunt inginerul Alexandru Vladu şi am învăţat să construiesc.
Demult! Acum am experienţă.
Construiesc solid, pentru viitor.
Nu demolez ci construiesc o nouă structură, modernă, solidă, sănătoasă, menită să susţină cu putere întreaga construcţie.
Mai întâi mi-am construit o familie sănătoasă, o carieră de succes, bazată pe efort neîntrerupt de 35 de ani, în care zilele mele au avut mereu 18 ore de muncă.
În politică am intrat recent, de opt ani. Aveam deja 53 de ani şi am decis că viaţa mi-a oferit mult, că Giurgiu merită să îi dau înapoi o parte din ce am primit de la el: muncă, dăruire, imaginaţie, mobilizare a resurselor locului, fericire.
Aşa a început totul!
Eu nu am făcut pariu cu cineva că voi câştiga ceva, eu am hotărât că e vremea să înapoiez comunităţii o parte din ce am primit prin efort, prin hotărâre, prin determinare.
Am susţinut mereu economia locală prin taxele, impozitele şi prin munca noastră.
Susţin de câţiva ani buni sportul, cultura, educaţia, tineretul, copiii.
Din totdeauna susţin că omul serios face treabă.
Sunt un om serios, nu fac risipă de bani, de materiale, de cuvinte.
Ştiu că armonia unei construcţii solide apare între materiale aparent de nepus la un loc – apă, fier, pământ, cărămidă, foc, hârtie, idee, desen. Experienţa şi profesionalismul le uneşte, le face trainice, le face durabile, moderne, utile şi creatoare de viaţă, de loc de muncă, de spaţiu nou şi, uneori, de copii. Aşa cum e cazul unor ANL-uri, apartamente pentru tineret sau o maternitate nouă, necesară oraşului, aşa cum necesar ne este un spital modern în care să profeseze medici specialişti.
Îmi plac rocile, pietrele, mai ales când le transform în case, în instituţii, în drumuri sigure, rezistente, în asfalt de calitate.
Eu am clădit noul sediu al Camerei de Comerţ, printre altele. Eu ştiu să dau “cetăţii” o nouă înfăţişare!
Deşi toţi spun că municipiul Giurgiu este un oraş terminat, un oraş mort, eu am încredere în vitalitatea tinerilor şi în creativitatea lor. Am încredere în profesionalismul şi experienţa părinţilor lor şi în sfaturile bunicilor.
Acum opt ani am decis toţi să facem o schimbare în Giurgiu. S-a dovedit nefericită. Ca de obicei, din 4 în 4 ani mergem la un vot care ne dorim să fie decisiv pentru existența comunităţii noastre.
Trebuie să facem o altă urbe… mai primitoare, cu blocuri pe care să le terminăm de anvelopat, să facem puncte de colectare a deșeurilor, poate să aducem aparate care să recicleze pe loc şi să dea banii omului pentru produsul adus, ca în Europa.
Reprezentanții noştri au parcat prin Europa? N-au văzut ei oare parcări subterane sau supraterane care au rezolvat problemele urbei… fluidizare, siguranță și acces… Suntem într-o Europă supercivilizată!
Transportul urban are nenumărate soluții care de care mai plăcute și mai eficiente. E timpul să nu mai credem doar în ce ne bagă alții în sac, ci să mergem după Fondurile europene.
Vreau să terminăm cu gunoiul, cu cablurile peste tot şi care nu provoacă decât probleme în perioadele de intemperii, vijelii sau furtună.
Giurgiu este pentru mine acasă. Aici am avut primul serviciu, aici am crescut profesional, aici mi-am crescut copii, aici am înţeles că omul care nu dăruieşte, nu ştie pe ce lume trăieşte. Am făcut 67 de acţiuni cu tineri şi copii, pentru tineri şi copii, cu cenaclul local, cu sportivi, cu oameni care au nevoie de sprijin, pentru că mereu am căutat armonia interculturală şi fericirea celor ce mă înconjoară.
Sunt hotărât acum, alături de echipă puternică şi responsabilă, formată din jurişti, economişti, profesori, specialişti şi, nu în ultimul rând, ingineri, oameni cu pregătire în domeniul administraţiei publice locale, să dezvoltăm Giurgiu, să creăm premisele unei dezvoltări pe care Giurgiu a avut-o şi la care eu am contribuit cândva. Puteţi să-mi spuneţi nostalgic, dar în Giurgiu s-a trăit bine. Vreau să trăim din nou bine în Giurgiu! Vreau să avem un port de mărfuri pentru Bucureşti aici, la Dunăre. Vreau să dezvoltăm transportul feroviar şi rutier. Vreau să avem un alt port de agreement. Vreau să am în fişa postului ceea ce cer giurgiuvenii de 30 de ani: infrastructura, condiţii civilizate de viaţă, apă, canal, gaze, drumuri moderne, societăţi ale Primăriei care să le deservească. Vreau un mediu curat, parcuri noi, terenuri de sport noi, locuri de joacă noi, o pistă de biciclete bună pentru sport, dar şi pentru a reduce distanţele. Vreau să leg acest oraş de Europa prin proiecte şi, da, vreau ca prin experienţă, hotărâre, evenimente artistice şi optimism, dar mai ales printr-o construcţie sănătoasă să mobilizez toată suflarea din Giurgiu, ca în timp să devenim un adevărat oraş european.
Pentru aceasta trebuie schimbată paradigmă.
Trebuie învăţământ de prestigiu, nu de refugiu, nu de ultimul loc. Vom construi, vom reabilita, vom ajuta procesul de învăţământ. Vom interveni, ca să sprijinim proiectele reale, bune.
Cunosc foarte bine mediul de afaceri giurgiuvean. Ştiu ce îi trebuie, ştiu ce îi lipseşte.
Îi trebuie lucrări, rulaj, viaţă.
Îi lipseşte forţa de susţinere financiară, îi lipseşte mediul sănătos de afaceri, îi lipsesc uneori referinţele.
Sunt pentru o activitate transparentă a Primăriei şi serviciilor şi direcţiilor din subordine.
Nu am de acoperit nicio gaură, nu am de umblat după oportunităţi personale. Pentru mine cel mai important este acum că oamenii talentaţi, cu abilităţi, profesioniştii să găsească un mediu propice dezvoltării lor. Dacă lor le e bine, este bine şi oraşului.
Pentru mine succesul nu înseamnă entuziasm nejustificat, ci muncă, organizare, verificare.
Sunt un om întreprinzător, deci responsabil, aşa că voi cheltui judicios bugetul, doar pentru Proiectul Giurgiu – oraş de viitor. Avem de continuat anveloparea blocurilor, aducţiunea de gaze, rezolvarea problemei trotuarelor, a drumurilor, a parcurilor industriale, a Zonei Libere. Lucrăm după reguli şi după legislaţia în vigoare.
Am fost cel mai activ viceprimar, voi fi PRIMARUL care nu doarme niciodată.
Viziunea mea de dezvoltare a municipiului Giurgiu este cea care îmi dă energia necesară pentru a vedea perspective şi a găsi soluţii tehnice clare la problemele extreme de exacte cu care ne confruntăm. Giurgiu are nevoie de un om cinstit şi hotărât, pregătit şi cu experienţă, care să înceapă activitatea de ieri la Primărie. Eu ştiu, vreau şi pot şi alături de voi mă întorc la Primărie. Fiindcă la uşa biroului meu de viceprimar nu a rămas nimeni pe afară, toată lumea a fost primită.
Comandat de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) – Filiala Teritorială Giurgiu, CUI mandatar financiar coordonator: 21200063

Executat de SC. Actual Media Press SRL – portal: www.giurgiupesurse.ro


Publicat  :  septembrie 18, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare