Abecedarul nu i-a mai aşteptat, anul acesta, pe copiii din clasele I-a pe bănci în prima zi de şcoală.

lipsa manuale

Este prima oară în istoria României moderne când copii de clasele I-a nu au mai găsit abecedarul pe bănci în prima lor zi de şcoală. Lipsa manualelor şcolare este valabilă şi în cazul elevilor din clasele a II-a, aflaţi şi ei în aceeaşi situaţie cu colegii lor mai mici. Este, fără să greşim, cea mai ruşinoasa, pentru guvernanţi, zi de 15 septembrie.

„Pontiacul”, ce se vrea preşedinte, îi trimite pe elevi la telefonul mobil şi internet: ”Nu mai există nici un elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon”, sub o altă formă spus: dacă nu aveţi pâine, mâncaţi cozonac! Are şi el dreptate, în felul său, cartea tipărită nu are opţiunea copy-paste.

Cel care ar trebui să lămurească această delicată problemă a lipsei manualelor, este vorba de ministrul Pricopie, are alte preocupări în aceste zile. Luând exemplu lui Dragnea, pregăteşte şi el propria Ordonanţa de urgenţă: toţi lupii din România au la dispoziţie 45 de zile pentru a declara că sunt de fapt vulpi.

Dincolo de glume şi amuzament, situaţia în care au fost puşi elevii şi cadrele didactice, în această zi specială de 15 septembrie, este deosebit de gravă. Nu poţi spune unor copii de 7 ani: „Nu ai carte după care să înveţi, pentru că sunt probleme cu licitaţiile”, nu vor înţelege, după cum nimeni nu poate înţelege cum a ajuns Remus Pricopie ministrul Educaţiei Naţionale.

Pe actualul ministru, l-am avut profesor de Relaţii Publice. Dintre toţi titularii de catedră, era singurul care nu avea cursul tipărit. A trebuit să învăţăm după o carte pe care o lansase cu câţiva ani în urmă. În scurt timp a ajuns decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, iar apoi rector.

A fost sprijinit în întreaga carieră de foştii consilieri ai lui Ion Iliescu: Vasile Secares şi Paul Dobrescu. Apoi a fost preluat sub tutelă de către Ecaterina Andronescu, fiind consilier al acesteia în ambele mandate de ministru la educaţie.

Este un produs 100% al „universitarilor” PSD, îndeplinind, pentru o bună perioadă de timp, funcţia de vicepreşedintele al departamentului de educaţie PSD.
Cu voia sau fără voia să, Remus Pricopie a reuşit să intre în istorie: este primul ministru al Educaţie care a lăsat elevii, în prima zi de şcoală, fără manuale.


Publicat  :  septembrie 16, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare