Gheorghe Ştefan nu crede în „peştele” lui Nicolae Barbu!

Piata-de-gross

Piaţa de gros de peşte din Giurgiu este, în opinia copreşedintelui PNL Gheorghe Ştefan, un proiect al municipalităţii care nu are viitor.
Doctor în piscicultura, cu o experienţă de zeci de ani în domeniu, Gheorghe Ştefan prevede că acest proiect va fi un fiasco:” Nicolae Barbu nu a ţinut cont de niciun indicator economic când a implementat acest proiect. Aceasta demonstrează un management ineficient. Din punctul meu de vedere, dacă Nicolae Barbu crede că va amortiza aceasta investiţie, se înşela. Eu ştiu ce o să facă. Peste 5 ani, când va expira perioada de implementare, o să vândă Piaţa de gros. Pentru că nu este eficientă. Este un proiect ce nu a ţinut cont de realităţile din piscicultura zonei şi nici de piaţa de desfacere.”
Principalul argument pentru care proiectul nu este viabil, este faptul că majoritatea exploataţiilor piscicole din Giurgiu nu mai sunt populate. Acestea sunt folosite mai mult pentru pescuit sportiv şi mai puţin pentru cel industrial. În Dunăre se găseşte din ce în ce mai puţin peste, iar cei ce pescuiesc aici sunt conştienţi de această realitate.
Al doilea aspect, este piaţa de desfacere. Cine va cumpăra acest peşte? La ce preţ? Câte locuri de muncă vor fi apărea în urma acestui proiect?

Claudiu Cimpoeru, Cristina Rotaru


Publicat  :  iunie 29, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare