Exclusiv: Matei Cristian ” loveşte” din nou! Dezmăţ la I.S.C.I.R, pe bani publici: asigurări de sănătate private şi port-legitimaţii placate cu aur

cristi-matei

Sub titlul ” Cum poţi ajunge ŞEF? Simplu, cu” recomandare” de la DNA!” (https://giurgiupesurse.ro/cum-poti-ajunge-sef-simplu-cu-recomandare-de-la-dna/), am scris, în data de 29 noiembrie 2023, despre numirea lui Matei Cristian ( fost director general al APDF Giurgiu şi fost membru important PSD) în funcţia de Inspector şef al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.)
În data de 19 august 2024, Matei Cristian a fost demis din funcţia de inspector şef. A intrat în concediu medical, încercând să-şi prelungească mandatul.
Nu am fi revenit asupra acestui subiect, dacă nu am fi primit, pe surse, informaţii despre activitatea lui Matei Cristian din perioada în care a condus I.S.C.I.R.
Dacă în viaţa publică giurgiuveană Matei Cristian s-a făcut cunoscut pentru faptul că a fost acuzat de către DNA pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului în perioada în care a condus Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale S.A” (achitat fiind în acest dosar), surse din cadrul I.S.C.I.R. scot în evidenţă presupuse angajări dubioase din cadrul instituţiei, unele fără concurs:
” Probabil, pentru a nu se simţi stingher în noua instituţie aceasta a angajat prin „concurs” pe lângã multe persoane care nici acum nu cred că au înţeles cu ce se ocupã şi care este rolul ISCIR, pe Ignat Mihaela Maria vezi printre altele, https://www.impactpress.ro/2022/03/21/caz-unic-in-romania-fosta-sefa-a-protectiei-consumatorilor-timis-si-a-reclamat-la-parchet-aproape-toti-colegii-vezi-ce-a-decis-procurorul/ şi https://debanat.ro/2019/03/ireal-printr-o-adresa-oficiala-sefa-opc-timis-mihaela-ignat-isi-intreaba-superiorul-ce-relatie-are-cu-donal-trump 249301.html, numind-o în funcţia de director economic.
O altă angajare, prin „concurs”, Botto George, vezi http://www.ebihoreanul.ro/stiri/spagar-la-butoane-fost-politist-din-oradea-condamnat-pentru-coruptie-pus-sef-intr-o-institutie-a-statului-187264.html.
Altă angajare controversată, prin „concurs”, este cea a lui Iovanovici Dalibor, fost vameş la PTF Naidăş, condamnat în prima instanţă la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere şi confiscarea a 130 euro şi 700 lei, acesta fiind acuzat de aderare la un grup infracțional organizat și luare de mită „- acestea sunt doar câteva dintre informaţiile primite de către redacţia noastră.
Cunoscând foarte bine ” obiceiurile” lui Matei Cristian din perioada în care a fost director APDF Giurgiu, am analizat achiziţiile publice făcute de către I.S.C.I.R în perioada în care acesta a condus instituţia.
Astăzi, prima parte:
1. 4 aprilie 2024- 60.500 lei, pentru port legitimaţii placate cu aur
I.S.C.I.R achiziţionează ” portlegitimatii cu un buzunar pentru card personalizata +piesa turnată”, în valoare de 60.500 lei. Acestea sunt de lux, din piele de porc, placate cu aur de 14 Kt.
Sunt cumpărate 100 de portlegitimatii la un preţ de 285 lei bucata şi 100 de port legitimaţii la preţul de 320 lei/buc.port legitimatii
2. 17 aprilie 2024- Peste 300.000 lei pentru servicii de asigurări medicale private
În data de 17 aprilie 2024, S.C. CONSULTANT A.A.-BROKER DE ASIGURARE S.R.L. câştiga doua licitaţii organizate de către I.S.C.I.R. Licitaţiile au ca obiect: oferirea de asigurări de sănătate pentru o perioadă de 12 luni.asigurari 168
Una dintre licitaţii, în valoare de 168.216 RON, se referă la 86 de persoane ( management, Tesa, personal de conducere şi control) şi o licitaţie în valoare de 136.920 RON, pentru 70 de angajaţi.asigurari 136
Sunt asigurări de sănătate private, într-o instituţie bugetară. Nu ştim câte astfel de cazuri mai există în România?!

Vom continua!


Publicat  :  octombrie 7, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare