Muzeul judeţean „Teohari Antonescu „ : Exponatul lunii iunie

mj

Muzeul județean “Teohari Antonescu” Giurgiu prezintă în cadrul proiectului muzeal „EXPONATUL LUNII ” : Literatura pentru copii în ”Revista copiilor și a tinerimei”. Rolul literaturii în formarea personalității copilului.
Expoziția prezintă “Revista copiilor și a tinerimei”, nr. 31 din 1916 și alte creații pentru copii: basme, povești povestiri: Frații Grimm, Povești; Alphonse Daudet , Piciul; Lyman Frank Baum, Vrăjitorul din Oz; Ion Creangă, Povești, povestiri, amintiri; Emil Gârleanu, Din lumea celor care nu cuvântă; Mihail Sadoveanu, Nada Florilor; Petre Ispirescu, Legendele sau basmele românilor.
Înființată de Constantin Gheorghe Costa-Foru( remarcabilă personalitate culturală română, ziarist, avocat, atașat diplomatic la Paris și subprefect la Comana, Judeșul Vlașca), “Revista copiilor și a tinerimei” a apărut, săptămânal, în perioada 25 mai 1913-12 noiembrie 1916 și 1 ianuarie 1919-1924.
Ion C Vissarion (1877-1951), scriitor dâmbovițean care a colaborat la mai multe reviste și ziare ale vremii cu orticole, nuvele , povestiri, poezii și piese de teatru, a publicat în paginile revistei povestea intitulată Zapis -Împărat.


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare