7 schimbari INEDITE la care sa te astepti atunci cand te muti de la apartament la casa

case frumoase 2Poate ca ai visat de mult timp sa te bucuri pe deplin de placerile oferite de o casa cu gradina ori este o solutie practica pentru tine si familie in acest moment. Oricare ar fi fost motivele pentru care ai ales sa faci aceasta schimbare majora, trebuie sa ai in vedere si implicatiile pe termen mediu si lung ale acesteia.
Daca totul decurge usor si rapid atunci cand schimbi un apartament cu altul, nu acelasi lucru este valabil si in momentul in care alegi sa renunti la siguranta de a locui la bloc pentru a beneficia de confortul unei case. In fervoarea momentului unei astfel de hotarari este posibili sa omiti unele aspecte importante pentru linistea si placerile tuturor membrilor familiei. Daca iti doresti sa alegi Case Frumoase pentru a face noua locuinta sa se simta ca acasa din primele clipe, ia in considerare aspectele si recomandarile practice in ceea ce priveste mutatul la casa. Acestea te vor ajuta, de asemenea, sa amortizezi rapid cheltuielile.cover casefrumoase
Citeste despre cele 7 schimbari majore la care sa te astepti atunci cand iei aceasta decizie:
1. Alegerea unei noi locuite se realizeaza, in definitiv, privind catre viitor, la nevoile voastre ca familie. O casa va ofera nu doar la interior spatiul necesar pentru a satisface necesitatile voastre, ci si perimetrul gradinii, pe care sa il transformati dupa bunul plac. Alege dintre case cu 3 dormitoare la etaj si suficient spatiu deschis la parter, astfel incat sa petreceti timp suficient impreuna. Locuind la casa poate parea impersonal, insa aveti posibilitatea de a recrea intimitatea familiei voastre intr-un living larg si usor accesibil ori in gradina.
2. Mutarea va implica mai multe costuri de amenajare. Un numar mai mare de camere inseamna mobila personalizata, decoratiuni diferite si finisaje precise, pe care sa nu fiti nevoiti sa le schimbati prea curand. In plus, mai multe bai necesita cresterea bugetului alocat in acest sens, fiind printre cele mai costisitoare camere, alaturi de bucatarie.
3. Este evident faptul ca un spatiu util mai mare va implica si costuri de intretinere crescute, insa nu uita de gradina. Oricat de reduse ar fi dimensiunile acesteia, iti va solicita atat timp de intretinere, cat si energie electrica, apa, produse de ingrijire a gazonului, a pomilor si florilor pe care le plantezi. Totusi, aceste noi cheltuieli se vor resimti diferit, de la o luna la alta, in buzunarul tau.case frumoase 1

4. Cateva aspecte logistice te pot surprinde, intrucat sunt cu mult diferite fata de situatia atunci cand locuiesti la bloc. De exemplu, plata intretinerii casei se va face diferit si individual pentru fiecare consum de energie. Mai mult, colectarea deseurilor se face diferit, iar daca locuiesti intr-un cartier ce recicleaza, trebuie sa fii cu atat mai atent la zilele in care trebuie sa iti scoti pubela in fata portii ca sa fie colectata.
5. Este foarte posibil ca tevile si instalatiile termice sa fie afectate mai usor in cazul cartierelor de case. De aceea, risti sa te ocupi mai des de desfundatul canalelor, al tevilor si sarepari eventuale scurgeri care iti pot afecta pe timpul iernii, in special, alimentarea cu gaze sau apa. Inainte de a te muta, verifica fiecare tip de instalatie si curata aerisirile, scurgerile, aparatul de aer conditionat, verificnd, totodata, functionalitatea centralei termice.
6. Nu doar casa si gradina necesita ingrijire, ci si trotuarul si spatiul verde din fata proprietatii tale, daca el exista. Daca nu te muti intr-un cartier care beneficiaza de proprii gradinari si ingrijitori, va trebui sa te aliniezi obiceiurilor vecinilor, astfel incat zona din dreptul casei tale sa nu faca nota discordanta cu intreaga strada. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, sa iti cunosti vecini si sa dezvoltati o comunitate armonioasa impreuna.
7. Va trebui sa schimbi tipul asigurarii pentru locuinta. Intrucat anul constructiei si valoarea imobilului in care locuiesti de acum sunt diferite, incheie o noua polita cu firma ta si adauga, totodata, beneficii care sa reflecte necesitatile noilor conditii de locuit.
Fiti pregatiti pentru noua voastra viata locuind la casa luand in considerare aceste sapte sfaturi extrem de utile in orice situatie.


Publicat  :  iunie 12, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare