5 motive PRACTICE pentru care nu merita sa cumperi o masina second-hand

cover dez

Daca esti pe punctul de a face o noua achizitie de lunga durata si doresti sa iti investesti economiile intr-o masina, ai stabilit, probabil, care sunt caracteristicile pe care aceasta trebuie sa le intruneasca pentru a te convinge pe deplin. Poate ai deja un model favorit pe care il vizezi, insa trebuie sa ai in vedere cateva aspecte practice, care vor determina tipul investitiei tale.
Piata autoturismelor second-hand a scazut in 2018 fata de anul precedent si nu este de mirare, daca te gandesti la toate dezavantajele si riscurile pe care ti le asumi atunci cand optezi pentru o masina deja folosita. Desigur, pretul redus al vehiculelor la mana a doua reprezinta principala atractie catre aceasta optiune. In ciuda acestor aspecte, tot mai multi romani si renunta la a achizitiona masini vechi, punand in balanta aspecte mult mai importante pentru binele propriu.

 Afla care sunt principalele 5 motive pentru care nu merita sa cumperi o masina second-hand:dez 1
1. Nu te lasa convins de preturile mici, in defavoarea unor beneficii sigure pe termen lung pe care le-ai avea cumparandu-ti o masina noua. Achizitionata in regim second-hand, aceasta poate parea accesibila in momentul achizitiei, insa se va dovedi o investitie dezavantajoasa la scurt timp. In ciuda preturilor crescande la autoturismele de ultima generatie, ai la indemana optiunea de dezmembrari auto a masinii tale vechi, cu ajutorul careia poti compensa diferentele de ordin financiar. Astfel, castigi mai multe variante din care sa iti alegi masina preferata, fara a simti pierderi semnificative de bani.
2. Unul dintre principalele motive pentru care ai in vedere achizitia unei masini second-hand este sustenabilitatea investitiei, ceea ce este firesc, avand in vedere costurile pe care le implica. In egala masura, exista un risc ridicat in a te simti descurajat de aceasta iluzie odata ce constati investitiile mici, dar costisitoare, pe care le necesita chiar la scurt timp. Piese, reparatii si schimbari pe care ti le impun agentiile nationale – toate acestea te vor coplesi pana sa apuci sa te bucuri de noua ta masina.
3. Cumparand de pe piata second-hand, vei fi nevoit sa faci compromisuri in ceea ce priveste culoarea, dotarile, anul fabricatiei si chiar numarul de km pe care ii are in bord. In schimb, nu va trebui sa te ingrijoreze niciunul dintre aceste aspecte daca optezi pentru o masina noua, perfect functionala, cu garantie asigurata. Din contra, ai posibilitatea de adauga functiile pe care ti le doresti, astfel incat sa ai la dispozitie autoturismul ideal pentru tine si familia ta.
4. Unul dintre motivele practice pentru care tot mai multi romani renunta la varianta achizitionarii unei masini vechi este costul de intretinere. Consumul excesiv de carburant inca poate fi optimizat inca de la primul drum, doar daca alegi un model nou de autoturism, intrucat masinile de ultima generatie beneficiaza de tehnici avansate si ecologice de ardere. Acest aspect reprezinta un avantaj nu doar pentru bugetul de intretinere, cat si pentru sanatatea ta si a mediului inconjurator. Afla mai multe detalii aici, ca sa iei decizia corecta.
5. Ai in vedere taxele si impozitul aferente acestei achizitii. O masina veche vine, la randul ei, cu necesitati diferite si particularitati care ti-ar putea afecta calculele financiare. Inainte de a incheia orice fel de contract, estimeaza cu atentie investitiile periodice pe care ti le-ar putea solicita o masina.
Asadar, achizitia unei masini nu este atat de usoara pe cat pare. Informeaza-te corect inainte si alege cu atentie un autoturism sigur si eficient


Publicat  :  iulie 11, 2018

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare