3 idei PRACTICE pentru a-ți motiva echipa de angajați

Successful business team with arms up at the office

Atunci când ești liderul unei echipe, managerul unui departament sau CEO-ul unei companii mai mici sau mai mari, trebuie să acorzi o atenție deosebită atmosferei din birou și organizării spațiului. Acestea au efecte imediate asupra productivității și întregului colectiv de angajați.
Este important să demonstrezi celor din echipa ta că acorzi o atenție deosebită detaliilor, organizării interne, dar și modului în care aceștia se simt la birou. Chiar și în timpul întâlnirilor de proiect este necesar ca totul să fie pregătit în detaliu, să nu creeze disconfort nimănui și să existe o sesiune întrebări și răspunsuri, în timpul cărora toți participanții să se simtă încrezători să participe. Pauzele sunt, în egală măsură, foarte importante. Acordă timpul necesar echipei tale de a se recrea și de a petrece timp departe de ecranele laptopurilor sau de foile de calcul. În scurt timp vei observa efectele benefice ale acestor implementări.echipa
Află din acest articol ce trebuie să faci pentru a te organiza eficient la birou, dar și pentru a stimula munca angajaților din subordine:
1. Organizează eficient locul. Ca spațiu de lucru în care atât tu, cât și angajații tăi, vă petreceți cea mai mare parte a timpului, biroul trebuie să fie curat, aerisit și ordonat. Implică-ți echipa într-o sesiune de reorganizare a obiectelor și documentelor, folosind dosare de carton, bibliorafturi, suporturi și cutii de arhivare. Pentru toate acestea, viziteaza site-ul și pregătește-te să-ți angrenezi echipa într-o sesiune de reorganizare a biroului. Această activitate este, adesea, mult mai eficientă decât un teambuilding, deci nu trebuie să ratezi ocazia de a obține două beneficii în același timp.echipa angajati

2. De cele mai multe ori, ședințele cu echipa pot fi o corvoadă pentru toți. Schimbă abordarea și determină-i pe colegi să manifeste entuziasm atunci când intervine necesitatea unei ședințe. De exemplu, îi poți surprinde plăcut cu mici gustări de întâmpinare. Pe parcursul ședinței, folosește prezentări realizate în Prezi, video-uri și exemple practice. Pentru eficientizarea expunerii proiectelor și rezultatelor, peste 10 modele de filpchart gasesti la Absolutoffice, cu ajutorul cărora îi vei menține atenți pe tot parcursul ședințelor lungi. De asemenea, este nevoie să le oferi ocazii de a interveni în discuție și de a-și expune punctul de vedere.
3. Ca să demonstrezi viziunea pe termen lung a firmei, dar și pentru a le spori încrederea în conducere, invită-i pe angajați să participe la activități de binefacere. Poți organiza o plantare de copaci, o strângere de fonduri sau competiții cu premii ce vor fi donate către ONG-uri. La sfârșit, vei avea o echipă satisfăcută, motivată și mult mai încrezătoare în activitatea și impactul pozitiv al companiei.
Iată, așadar, cât de ușor este să menții o echipă de oameni motivată și gata de noi provocări pentru a duce firma pe culmile succesului!


Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare