Zeci de romi au luat cu asalt secţia Urgenţe de la Spitalul Judeţean Giurgiu

IMG_6047Un incident foarte grav s-a petrecut în noaptea de 21 decembrie 2017 la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu. Bineînţeles, despre acest caz am aflat doar pe surse.
Conform surselor noastre, filmul incidentului a fost următorul:
În urma unui apel telefonic , o ambulanţă s-a deplasat la domiciliul unui bărbat din Giurgiu în vârstă de 48 de ani. Numele bărbatului este Romeo Bărbulescu, cumnatul lui Octavian Grecu (Butoane). Pacientul a fost transportat la UPU Giurgiu, unde s-a constatat că se află în comă diabetică. În scurt timp, curtea spitalului judeţean s-a umplut de romi, aproximativ 50 de persoane.
În timp ce medicii îi acordau pacientului primele îngrijiri, rudele şi prietenii acestuia au devenit violente, ameninţând şi agresând cadrele medicale. Timp de mai multe ore secţia a fost ţinută sub o adevărată teroare, cel mai vocal fiind Gelu Pădure.
Medicul şef de la UPU, dr. Vilsan-Bietu Bogdan a fost chemat de acasă, pentru a calma spiritele. A venit şi un echipaj de la ordine publică. Poliţiştii au privit ceea ce se întâmplă, au completat nişte hârtii şi au plecat, fără să ia vreo măsură. De asemenea, angajaţii firmei care asigură paza spitalului nu au avut vreo reacţie. Au privit tot scandalul ca pe un film.
Toată grijă a rămas pe cadrele medicale, care au fost forţate să-şi desfăşoare activitatea sub ameninţările cu bătaia.
Deşi Romeo Bărbulescu a fost în cele din urmă stabilizat, doctorul Vilsan a fost obligat să nu părăsească secţia, stând ore în şir doar lângă acesta.
Incidentul din date de 21 decembrie nu este unul singular.
Din nefericire, în oraşul nostru, în care clanurile fac legea, tăcerea şi frică au devenit lucruri banale.


Publicat  :  decembrie 28, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare