Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi angajaţilor din sectorul privat, iar valoarea maxima poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).
„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă. Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.
Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanţă, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului menţionează 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.
Vouchere de vacanță și pentru angajaţii de la privat
Publicat
: februarie 16, 2022
Related Articles

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments