Vicepremierul Paul Stănescu, în vizită în judeţul Giurgiu

intalnire prefecturaLa invitaţia senatorului Niculae Bădălău şi preşedintelui Consiliului judeţean, Marian Mina, vicepremierul şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, însoţit de Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, au efectuat joi, 19 aprilie, o vizită în judeţul Giurgiu.
Programul acestora a cuprins o conferinţă de presă şi o întâlnire cu primarii comunelor din judeţul Giurgiu.
În cadrul conferinţei de presă, vicepremierul Paul Stănescu şi secretarul de stat Adrian Gâdea au prezentat proiectele pe care administraţia giurgiuveană le-a câştigat pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II, pe fonduri europene, dar şi cele derulate prin Compania Naţională de Investiţii:

” Avem multe investiţii în judeţul Giurgiu derulate prin Ministerul Dezvoltării. Sunt programe pe PNDL, dar şi prin fonduri europene. Dorinţa mea este ca acestea să fie finalizate cât mai repede, în beneficiul cetăţenilor din judeţul Giurgiu. Prin PNDL, Ministerul Dezvoltării coordonează în judeţul Giurgiu 190 de obiective, pentru 189 dintre acestea sunt semnate deja contractele de finanţare. Vreau să urgentăm scoaterea la licitaţie, să începem cât mai repede lucrările „, a declarat Paul Stănescu, ministrul dezvoltării.
Marin Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, i-a confirmat vicepremierului ca toate proiectele din judeţul nostru se afla într-o fază avansată de realizare, majoritatea lucrărilor pentru PNDL 2 fiind urcate pe SEAP:marian mina
” Suma alocată judeţului nostru prin PNDL I şi II se ridică la peste 305 milioane de euro. Le mulţumesc celor doi oficiali guvernamentali pentru sprijinul acordat, pentru că mereu am găsit uşa deschisă la dumnealor. Am rugămintea să ne ajute în continuare, mai cu seamă în ceea ce priveşte proiectul de reabilitare a clădirii fostei prefecturi, dar şi cu cele privind Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, respectiv unitatea medicală de la Bolintin. Vreau să scot în evidenţă sprijinul permanent pe care l-am avut din partea vicepreşedintelui Lucian Corozel în tot ceea ce a semnat derularea acestor programe.”

” Sunt onorat să mă aflu astăzi în judeţul Giurgiu, un judeţ pe care-l admir pentru modul în care se implică administraţia locală pentru interesele locuitorilor de aici. Marin Mina este unul dintre cei mai activi preşedinţi de consilii judeţene, apreciez foarte mult tenacitatea cu care se luptă pentru toate proiectele care ţin de dezvoltarea acestui judeţ”, a completat Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.
” Raportat la numărul de locuitori şi suprafaţa judeţului, Giurgiu a beneficiat de cele mai importante fonduri prin aceste programe. În fiecare comună avem 2-3 şantiere, pentru acest lucru vreau să-i mulţumesc preşedintelui Liviu Dragnea, pentru că dumnealui a fost iniţiatorul acestor programe şi vicepremierului Paul Stănescu, cel care a continuat proiectul.
Sunt sigur că judeţul nostru va beneficia şi în viitor de sprijin din partea Ministerului Dezvoltării şi mă gândesc, în primul rând, la finalizarea lucrărilor la sediul fostei prefecturi „, a declarat senatorul Niculae Bădălău.
Concluzia întâlnirii de joi, 19 aprilie, a aparţinut prefectului Nina Carmen Crişu:
” Este pentru prima oară când simt că în administraţia giurgiuveană avem o echipă unită şi funcţională, care doar construieşte „!


Publicat  :  aprilie 20, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare