Vasile Mustatea ştie una şi bună – Mihai Petre… Batman-Batman!

10177873_10202156901243658_1100988673986385787_n_Fotor_Collage
În anul 2006, Bogdan Naumovici de la agenţia „Leo Burnett” realiza unul dintre cele mai bune spoturi publicitare din România. Acesta a fost produs pentru „Altex” şi a prins foarte repede la public cu celebra frază :” Batman-Batman”.
Pe scurt, subiectul clipului publicitar este legat de doi vânzători dintr-o piaţă ce prind un preot pe care îl aruncă de la etaj, în speranţa că va zbura, crezând că e Batman. “Băi berbecule… ţi-am zis eu că e popă… tu nimic… Batman-Batman”, este cunoscută replică a spotului, urmată de concluzia:„Dacă te-ai săturat să-ţi povestească alţii filmele…”
Povestea de mai sus se potriveşte foarte bine comportamentului din ultimele luni al preşedintelui Consiliului judeţean Vasile Mustatea, faţă de numirea unui nou manager la Spitalul judeţean Giurgiu.
În ciuda evidentelor, a reacţiei opiniei publice, a oamenilor politici, a punctelor de vedere exprimate în presa de către pacienţi, Vasile Mustatea pare că priveşte la alt film şi o ţine una şi bună: La Spitalul judeţean totul este în regulă! Mihai Petre… Batman-Batman.
Acelaşi comportament l-a avut şi în conferinţă de presă de vineri, 12 decembrie.
Timp de zeci de minute jurnaliştii prezenţi au încercat să-i arate preşedintelui Consiliului judeţean care sunt realităţile de la Spitalul judeţean, nimic. Vasile Mustatea a ţinut-o pe a lui:” De vină este modificarea contractului cadru, iar Casa Naţională de Sănătate subfinanteaza sistemul sanitar.
Aţi fost la alte spitale din ţară, să vedeţi care este situaţia? Mihai Petre nu are nicio vină. Nimeni nu este vinovat. Astăzi am semnat ordinul de plată pentru montarea de aparate de aer condiţionat şi achiziţionarea de frigidere pentru fiecare salon din spital. Nu ştiu, nu am auzit.De ce nu faceţi sesizări scrise. „şi altele, în aceiaşi tonalitate, ce închid posibilitatea oricărui dialog.
Ce-l puţin, Vasile Mustatea a avut puterea să recunoască că nu a mai fost de mult prin Spitalul judeţean Giurgiu.
Gheorghe Ştefan, tovarăşul de co presedintie la PNL, s-a gândit că Vasile Mustatea are nevoie de ajutor, aşa că i-a sărit în apărare. Vorbea, probabil, din filmul povestit de către Vasile Mustatea. A tăcut imediat, când a fost întrebat dacă a fost vreodată la Spitalul din Giurgiu. Bineînţeles, că nu.
Majoritatea oamenilor politici din Giurgiu, cei cu bani, în general, sunt trataţi în cele mai bune spitale din Bucureşti. Astfel, puţin cunosc sau îi interesează despre ce se întâmplă în realitate la spitalul giurgiuvean, acesta este locul unde se tratează doar „prostimea”.
Vasile Mustatea aduce ca argument că nu există nicio legătură între amânarea concursului la Spitalul judeţean şi prelungirea mandatului lui Mihai Petre, faptul că acesta nici nu era înscris pentru acest concurs. De parcă era fraier să se înscrie la un concurs care ştia că oricum nu o să se desfăşoare.
Principalii vinovaţi pentru această situaţie: conducerea PSD Giurgiu şi medicul Ladislau Pick, „Care nu mai are nici o reţinere să spună în tot oraşul că vrea să devină director la spital”, lucru foarte ruşinos, în accepţiunea preşedintelui Consiliului judeţean.
Vasile Mustatea a obţinut ce şi-a dorit, o amânare a concursului, până îşi va rezolva problemele legate de componenta Consiliului de administraţie al spitalului.În momentul în care va avea majoritatea aici, cu siguranţă se va ţine, ” în cele mai bune condiţii” şi concursul pentru ocuparea postului de manager.
Nu ştim dacă, în acest moment, Vasile Mustatea îl mai doreşte manager pe Mihai Petre, probabil principala persoana vizată este medicul Elena Dinu.
Are susţinere puternică în ultima vreme, prin birourile preşedintelui Consiliului judeţean.
Dacă acest lucru se va întâmpla, o altă replică din reclame va fi confirmată:”E, la sfârşit ce să vezi? Ăla negru de respira greu, îl ştii, ERA TASU’ MĂ!” ( a se citi, Norut Staniesteanu) !

Cristina Rotaru,Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  decembrie 15, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare