Surpriză pregătită de Muzeul judeţean „Teohari Antonescu” pentru Noaptea Muzeelor

muzeul judetean giurgiu

Sâmbătă, 18 mai 2018, Muzeul Judeţean” Teohari Antonescu” va găzdui ce-a de-a XIV -a ediţie a manifestării anuale ”Noaptea Muzeelor „.
Între orele 18:00 şi 24:00, muzeul este deschis vizitatorilor, intrarea fiind liberă.
În cadrul unei conferinţe de presă, Ionel Muscalu, managerul Muzeul Judeţean” Teohari Antonescu”, alături de giurgiuveanul Gabi Dumitru, coordonatorul programului Trivipedia, au prezentat programul manifestărilor din acest an, dar şi marea surpriză pregătită vizitatorilor:muscalu+dumitru

” Dacă la manifestarea de anul trecut am venit cu maparea 3D a muzeului, pentru anul acesta, pe lângă celelalte activităţi pe care le vom desfăşura, am pregătit o surpriză pentru copii, tineri şi adulţi. Este o premieră naţională, poate şi mondială. Vom lansa cu această ocazie jocul educativ de cultură generală Trivipedia, un proiect în care sunt implicaţi mai mulţi giurgiuveni”, a declarat Ionel Muscalu, managerul Muzeul Judeţean” Teohari Antonescu”
Gabi Dumitru, coordonatorul proiectului, a prezentat câteva dintre principiile acestui joc inovativ:

Gabi Dumitru” Este o variantă beta a acestui joc, în forma finală noi ne-am propus să-l lansăm anul viitor, dar am grăbit puţin lucrurile pentru că suntem legaţi de Giurgiu şi ne-am dorit să avem un feedback în primul rând din partea giurgiuvenilor.
Ce este Trivipedia? Trivipedia este un joc educativ de cultură generală, destinat în principal elevilor din ciclul gimnazial, învăţământul liceal şi studenţilor, precum şi oricărui cunoscător de limba română, care doreşte să îşi mărească volumul de cunoştinţe istorice, ştiinţifice şi culturale.
Jocul prezintă viaţa şi activitatea celor mai marcante personalităţi româneşti şi mondiale din antichitate şi până în prezent. Informaţia este expusă utilizatorului pe patru canale de percepţie:
– Vizual, prin faptul că personajele apar digitizate 3D, reproduse de către artişti grafici consacraţi şi purtând obiecte vestimentare specifice epocii în care au trăit.
– Auditiv, prin faptul că backgroundul muzical urmează în linii mari fie tendinţa muzicală a epocii contemporane peisajului, fie face referire indirectă la creaţii artistice (filme, opere muzicale) asociate în mentalul colectiv cu respectiva personalitate.
– Logic-cognitiv

Ne-am propus să realizăm un mijloc de cunoaştere a istoriei, prin intermediul unor terminale agreate de către tineri: calculator, tablet, telefon.
Sunt muzee din ţară care au preluat această idee, iar pentru acest lucru îi mulţumesc muzeografului Florin Breazu, care ne-a facilitat prezentarea proiectului „.
Efortul depus pentru pregătirea manifestărilor expoziţionale a fost şi în acest an unul intens:Ionel Muscalu
” Şi în acest an s-a muncit cu multă seriozitate, fiecare dintre colegii mei s-au implicat pentru o reuşită a acţiunii noastre.Mă bucura foarte mult acest lucru, deoarece am reuşit să arătăm că suntem o adevărată echipă„, a completat Ionel Muscalu, managerul Muzeul Judeţean” Teohari Antonescu”.
Programul pregătit de Muzeul judeţean ” Teohari Antonescu ” pentru „Noaptea Muzeelor” cuprinde:afis


Publicat  :  mai 16, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare