Sediu nou pentru Serviciul de Medicină Legală

1Sediul Serviciul de Medicină Legală Giurgiu, aflat în incinta Policlinicii, a funcţionat până în data de 8 mai 2017, într-un spaţiu total inadecvat.1a
Printr-un efort comun, Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Serviciul de Medicină Legală Giurgiu, spaţiul respectiv a fost renovat, devenind unul modern.
Joi, 14 septembrie 2017, a fost inaugurat noul sediu:
„Consiliul Judeţean Giurgiu ne-a pus la dispoziţie gratuit acest spaţiu pentru o perioadă de 20 de ani şi ne-a sprijinit inclusiv cu formalităţile necesare pentru efectuarea lucrărilor. Beneficiarii sunt locuitorii judeţului Giurgiu, întrucât vom avea un răspuns mai rapid la solicitările organelor de cercetare. De asemenea, aici, vor fi ţinute şi şedinţele comisiei de expertiză psihiatrică medico-legală. De 8 ani, am tot fost nevoiţi ca pentru aceasta să mergem tocmai la secţia Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Vadu Lat”, a declarat medicul legist Loreta Iorga, directorul serviciului.
Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a prezentat cele mai importante modernizări efectuate. Printre lucrăril realizate se numără înlocuirea tâmplăriei şi a geamurilor, cu unele moderne, schimbarea reţelelor electrice, respectiv termice, modernizarea grupului sanitar şi montarea de linoleum antibacterian:
„Serviciul de Medicină Legală Giurgiu are în prezent patru medici, şase asistente medicale şi doi autopsişti. Era necesară această extindere a serviciului, prin amenajarea spaţiului de aici. Începând cu luna octombrie, vom avea şi o linie de gardă.”2
La inaugurare au mai participat Cristi Grătianu, administratorul public al judeţului Giurgiu, prim procurorul Andreea Albu, Magdalena Marcuţ, director executiv DSP Giurgiu şi Maria Preda, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Publicat  :  septembrie 14, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare