Scoala Gimnaziala Nr 3 din Uzunu, jud Giurgiu, intra in renovare, multumita Asociatiei BookLand

uzunu2

Asociatia BookLand isi continua demersul de a creste standardele calitative ale actului educational din scolile rurale. Asadar, a demarat lucrarile de renovare la Scoala Gimnaziala Nr 3 din Uzunu, comuna Calugareni, jud Girurgiu. Cladirea in care functioneaza scoala cu clasele I-VIII a fost construita in 1965 si necesita reabilitarea si aducerea ei la un grad de confort astfel incat sa corespunda nevoilor educationale ale copiilor din Uzunu.uzunu3
Potrivit Asociatiei BookLand proiectul de renovare prevede lucrari de inlocuire a acoperisului, reparare si zugravire a peretilor interiori si exteriori, inlocuirea caloriferelor, montarea tavanului de gipscarton, modernizarea bailor prin inlocuirea obiectelor sanitare, schimbarea corpurilor de iluminat, montarea de gresie pe holuri si de pardoseala PVC in sala de sport.
Cei 150 de copii impreuna cu dascalii lor se vor bucura de conditii moderne si sigure de studiu, ceea ce va aduce beneficii intregii comunitati locale.
Asociatia BookLand a renovat 37 institutii de invatamant din mediul rural, anul acesta reusind sa renoveze 26. Cum? Fara granturi sau fonduri europene, pur si simplu coalizand companiile in jurul acestei initiative. Cele 26 de scoli selectate in urma campaniei de calificare din iarna trecuta se regasesc in urmatoarele judete: Arges, Bacau, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Maramures, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea si Vaslui.
Echipa BookLand mai are un vis: acela de a construi pana in 2023 prima scoala etalon pentru Romania! Vor urma modelul finlandez (adaptat local) si vor asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, facilitati sportive, cinema, sala spectacole, laboratoare, spatii relaxare etc) pusa gratuit la dispozitia copiilor din zona rurala aleasa.


Publicat  :  aprilie 6, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare