Prinşi în flagrant când ridicau coletele cu droguri

canabis

La data de 18.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.
În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus pe teritoriul României, de pe teritoriul Spaniei, mai multe colete ce conțineau cantități considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului București și a județului Ilfov.
La data de 17.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi dintre inculpați, pe raza județelor Giurgiu și Dâmbovița, în timp ce ridicau de la o societate de curierat două colete ce conțineau cantitățile de 15,65 kilograme de cannabis și aproximativ 500 de grame de cocaină.
Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.
În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Publicat  :  noiembrie 18, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare