Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Guvernul trebuie să intervină RAPID pentru a pune capăt creşterii de preţuri la carburanţi!

Marian Mina

PSD propune plafonarea preţurilor şi, dacă PNL nu este de acord, atunci îi cerem ministrului Energiei să vină URGENT cu o soluţie alternativă prin care să fie oprită creşterea preţurilor de la pompă!
În luna martie, atunci când s-a creat panică în benzinării și s-au format cozi de zeci sau sute de mașini, prețul barilului de petrol a atins un vârf de 123 de dolari, iar prețul mediu la pompă era de 7,5 lei/litru de carburant.
În prezent, prețul barilului este 110 dolari, deci cu aproape 11% mai puțin decât în acel moment de panică de la începutul lunii martie. Astfel, prețul la pompă ar fi trebuit să scadă la 6,7 lei, însă pe piață prețurile au crescut la circa 9 lei/litru.
Este evident că adaosul comercial și implicit marja de profit a companiilor sunt mai mari, dar banii din buzunarele românilor sunt din ce în ce mai puțini. Considerăm că această creștere de prețuri este pur speculativă şi nu are nicio legătură directă cu prețul materiei prime și cu costurile de producție.
Soluția PSD este de a limita, temporar, acest adaos comercial la un nivel care să reducă prețul la combustibil, fără a afecta buna funcționare a companiilor.


Publicat  :  iunie 20, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare