Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Votul prin care Austria a blocat aderarea României la spațiul Schenegn este o nedreptate la adresa României și o dovadă de ipocrizie!

Sche PNL

Guvernul Austriei a susținut că nu vrea extinderea spațiului Schengen, pe motiv că nu ar fi eficient, dar a votat pentru admiterea Croației.
Este o decizie incorectă, o ticăloșie, care nu a avut la bază niciun argument logic, ci doar un pretext referitor la situația migrației ilegale. Românii merită să fie tratați cu respect, la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene.
Ideea de solidaritate europeană primește o lovitură puternică.
Este absolut incorectă invocarea de către Austria a faptului că în aceasță țară au intrat 100.000 de migranți ilegali, deși datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, arată că migranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România. Un număr mai mare de migranți ilegali intră în Austria prin Croația, comparativ cu România.
România îndeplinește, încă din 2011, condițiile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen.
Guvernul Austriei ignoră, de asemenea, poziția propriilor europarlamentari. Niciun europarlamentar din Austria nu s-a opus rezoluțiilor adoptate de PPE și de Parlamentul European privind aderarea României la spațiul Schengen.
Pe 1 iunie anul acesta, delegația PNL, din care am făcut parte, a obținut sprijinul Partidului Popular European pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen, acest lucru fiind menționat explicit într-o Rezoluție de poziție.
În luna octombrie, plenul Parlamentului European a adoptat o rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen.
De asemenea, Comisia Europeană a invitat Consiliul să adopte deciziile care să permită României, Croației și Bulgariei să adere la spațiul Schengen, având în vedere că toate condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen sunt îndeplinite.


Publicat  :  decembrie 8, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare