Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Proiectul pentru înființarea unui consorțiu dual în județul Giurgiu este eligibil pentru finanțare europeană, potrivit listei proiectelor admise de Ministerul Educației

campus

Din această listă cu rezultatele etapei de evaluare vor fi selectate proiectele care vor beneficia de finanțare din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe lângă județul Giurgiu, consorțiul mai include județele Călărași și Telorman.
Este un proiect pentru care m-am luptat, alături de echipa liberală din județul Giurgiu.

Ne-am confruntat cu opoziția PSD Giurgiu, organizație care și-a făcut un obiectiv din sabotarea proiectelor care pot duce la dezvoltarea județului.
Chiar dacă reprezentanții PSD au vrut să inoculeze ideea că proiectul nu este o prioritate pentru Giurgiu, avantajele unui astfel de campus pentru regiune ne-au motivat să continuăm lupta.
Fiecare consorțiu va beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.
Județele Giurgiu, Călărași și Teleorman sunt dezindustrializate și acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați.
Ținând cont de cerințele de pe piața muncii, se urmărește diversificarea calificărilor și creșterea numărului absolvenților învățământului dual. Elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal vor putea să urmeze programele de învățământ universitar.


Publicat  :  mai 5, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare