Poliţiştii locali disponibilizaţi au câştigat procesul cu Primăria Giurgiu

miting-Pro-lex-2În data de 3 martie 2017, printr-o hotărâre a Consiliului local Giurgiu, 21 de poliţişti locali au fost disponibilizaţi.
15 dintre aceştia au acţionat în instanţă hotărârea Consiliului local. În data de 21 august 2017, judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au dat câştig de cauză poliţiştilor locali.
” Anulează în tot Hotărârea nr.34/03.03.2017 emisă de Consiliul Local al Municipiului Giurgiu precum şi efectele pe care aceasta le-a produs. Obligă pâraţii la plata sumei de 600 lei către reclamanţi şi la plata sumei de 50 lei către intervenienţii principali cu titlu de cheltuieli de judecată.”
Pâraţii, Primăria Giurgiu, Consiliul local şi Poliţia Locală, au termen de 15 de zile pentru a face recurs.

” Pentru recurs, primăria ar trebui să prezinte mult invocatul ordin al Instituţiei Prefectului, acela cu 1 poliţist local la 1000 de locuitori. Din câte ştim, acesta a fost emis după decizia de consiliul.De asemenea, a fost solicitat procesul verbal al şedinţei. Mai mulţi consilieri, deşi au fost prezenţi, au refuzat să-l semneze. Nu avem niciun fel de emoţii la recurs. Aşteptam să revenim la muncă.”, ne-au declarat poliţiştii locali disponibilizaţi.
Mai mult, în momentul în care acest proces se va încheia, poliţiştii spun că vor să acţioneze în judecată pe cei de la sindicatul ProLex:
” Noi am fost membrii cotizanţi la acest sindicat. Nu am fost ajutaţi cu nimic. Liderul nostru de la Giurgiu, Adrian Mocanu, peste doar trei săptămâni de la disponibilizarea noastră, a fost trecut pe lista persoanelor care vor beneficia de la primărie de o locuinţă ANL. Lincu, preşedintele de la nivel naţional, după ce cu doar cu câteva luni înainte ne-a scos în stradă la miting, a spus că nu poate să facă nimic pentru noi. Suntem noi săraci, dar avem dreptatea de partea noastră.”.


Publicat  :  august 24, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare