Niculae Bădălău:Probabil o să fie nevoie să mă ocup eu şi de municipiu, să-l organizez !

badalau-barbuNicolae Barbu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Giurgiu, a declarat miercuri, 12 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţia pe care o conduce este în imposibilitate statutară de a trimite delegaţi la lucrările Conferinţei Judeţene de alegeri a formaţiunii, convocată pentru joi, 13 septembrie.
El l-a acuzat pe preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene, senatorul Niculae Bădălău, că a convocat în grabă această, încălcând statutului partidului:
” Comitetul executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Giurgiu, întrunit în şedinţa statutară din 11 septembrie 2018, a adoptat o rezoluţie cu privire la faptul că este în imposibilitatea legală şi statutară de a-şi trimite delegaţi validaţi de către Conferinţa Organizaţiei Municipale la lucrările Conferinţei Extraordinare Judeţene, convocate în data de 13 septembrie 2018″ Concluzia este ca la Conferinţa Judeţeană de alegeri de joi, 13 septembrie nu vor participa delegaţi din partea municipiului.
În replică, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene, a explicat urgenţa organizării alegerilor, prin stabilirea pentru data de 7 octombrie a referendumului naţional legat de familie:
” Având în vedere că data de 7 octombrie a fost stabilită pentru referendum, era normal să ne organizăm intern cât mai repede. Nu ne este permis să compromitem un referendum, pentru ca noi avem probleme de organizare. 68 de delegaţi, din 76, prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv de luni, 10 septembrie, au fost de acord cu această dată. Sunt preşedinţii de organizaţii, 99 % dintre ei şi primari, persoane alese. Votul liber al delegaţiilor a decis acest lucru. Domnul Barbu spune astăzi că ar avea nevoie de vreo 4 luni pentru a se organiza. Ce vină avem noi ca el a descoperit de curând că nu mai are 4 organizaţii, trei dintre ele trecând la ALDE, deşi protocolul nu permitea acest lucru?
Probabil o să fie nevoie să mă ocup eu şi de municipiu, să-l organizez „ a mai declarat senatorul Niculae Bădălău.Marian Mina-barbu
Între atâtea discuţii în contradictoriu legate de statutul partidului, modul de stabilire al delegaţilor, Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, a oferit ” bomba zile”: Nicolae Barbu nu cunoaşte de fapt statutul actual al partidului din care face parte, modificat în primăvara acestui an:
„Deşi soluţii existau, domnul Barbu a susţinut că nu a apucat să convoace o şedinţă similară la municipiu pentru stabilirea delegaţilor şi a vrut, astfel, să justifice faptul că Organizaţia Municipală a PSD Giurgiu nu va fi reprezentată la evenimentul de mâine. Şi mai îngrijorător este că Nicolae Barbu a anunţat că trei organizaţii locale din municipiu au fost dizolvate, dar, din păcate, iată că nici până acum nu a reuşit o reorganizare a structurii pe care o conduce.

Îi reamintesc domnului Nicolae Barbu faptul că, în cel mai recent Comitet Executiv Naţional, s-a stabilit ca în fiecare judeţ să fie convocate Conferinţe pentru alegeri interne, în perioada 10 septembrie octombrie. 62 din cei 68 de membri ai CEx-ului PSD Giurgiu au votat pentru organizarea conferinţei pe 13 septembrie, pentru a avea timp să organizăm referendumul pentru familie ce va avea loc în data de 7 octombrie.
Fiecare şi-a exprimat opinia în CEx-ul de săptămâna aceasta, democratic, şi tot fiecare a votat aşa cum a considerat.

În acest context, îl rog pe domnul Barbu ca, atunci când vrea să mai vorbească despre statutul Partidului Social-Democrat, să mă caute ca să i-l dau pe cel actual, poate îl înţelege şi dânsul… Pentru că, dacă îşi aminteşte, statutul a fost schimbat în urma Congresului PSD din 10 martie. Ceea ce citeşte Barbu este statutul vechi şi informaţiile prezentate de dumnealui presei locale nu mai sunt de actualitate.”


Publicat  :  septembrie 12, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare