Ministrul Sănătății: Medicii rezidenți ar putea fi obligați să rămână în țară

medici

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că se ia în calcul încheierea unui act adiţional la contractele de muncă ale medicilor rezidenţi, astfel încât aceştia să rămână un anumit număr de ani în ţară, după finalizarea studiilor. Pintea spune că aceştia sunt finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, iar salariile lor au crescut considerabil.
„Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii direct, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.
Pintea a precizat că s-a discutat deja în acest sens cu Ministerul Finanţelor.
Stagiul de rezidenţiat pentru candidaţii care aleg post va începe la data de 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă pe durata determinată/nedeterminată, după caz şi de la care se va face salarizarea că rezident.


Publicat  :  noiembrie 28, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare