Ministerul Sănătăţii se pregăteşte să rezolve o problemă pe care bolnavii din România o semnalează de ani buni: aceea a lipsei medicamentelor de pe piaţă. După ce s-au constatat probleme la Agenţia Naţională a Medicamentului, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis reorganizarea instituţiei. A fost lansat chiar şi un proiect în dezbatere publică în acest sens.
„Lipsă sau dispariţia unor medicamente reprezintă o problemă în România. Este nevoie de reglementări noi în domeniu pe care Ministerul Sănătăţii poate şi trebuie să le facă. Prin reorganizarea ANMDM am găsit soluţii pentru asigurarea resurselor umane şi materiale în vederea reglementării pieţii medicamentului. Pacientul român are dreptul la fel ca toţi pacienţii din lume să beneficieze de cele mai bune tratamente şi de a fi informat.”, a anunţat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Aceasta a mai precizat şi că anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi, inovative care şi-au făcut deja simţite efectele pozitive salvând mai multe vieţi.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă şi că vor face publică în perioada următoare lista medicamentelor strategice. Şi asta în condiţiile în care, corecţia preţurilor medicamentelor nu s-a mai făcut încă din 2015.
În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Nicolae Bădălău a anunţat că medicamentele au cea mai mare pondere în deficitul comercial al României. Importăm anual medicamente în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, deşi România are o tradiţie în acest domeniu.
Ministerul Sănătăţii pregăteşte reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului
Publicat
: septembrie 28, 2018

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments