ITM Giurgiu- Comunicat de presă

itm1

În perioda 01.03-12.03.2021 Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu, a desfasurat actiuni de control in vederea verificarii modului de respectare a prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca , al sanatatii si securitatii in munca precum si al Legii nr 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în vederea reducerii riscului de contaminare.

Astfel au fost efectuate un numar 74 de controale la agentii economici de pe raza judetului Giurgiu, aplicandu-se un numar total de 47 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 90.000 lei. Totodata au fost dispuse un numar de 157 masuri cu termene de realizare.

Principalele neconformitati constate;

-primirea la munca a unor persoane fara forme legale;

-neachitarea sporurilor salariale precum si a orelor suplimentare efectuate;

-neluare masurilor legale referitoare la semnalizarile de securitate in santiere;

-lipsa sau nepurtarea de catre salariati a echipamentelor individuale de protectie.

In ceea ce priveste respectarea prevederilor Legii nr.55/2020 inspectorii de munca impreuna cu efective din cadrul I.P.J.Giurgiu, au desfasurat actiuni de control pe raza municipului Giurgiu, oraselor Mihailesti si Bolintin –Vale precum si in zona rurala a judetului, in zilele de week-end , scopul vizat fiind aplicarea masurilor privind prevenirea raspandirii virusului Sars-Cov-2. Cu aceasta ocazie au fost verificati 34 agenti economici, constatandu-se mai multe incalcari ale prevederilor HG 35/2021 pentru diminuarea impactului tipului de risc, respectiv functionarea unitatilor de alimentatie publica cu incalcarea prevederilor legale, in acest sens fiind dispuse masuri si sanctiuni contraventionale in valoare de 20.000 lei.

INSPECTOR SEF

CRISTIAN CHINDEA


Publicat  :  martie 16, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare