Început de an școlar în comuna Schitu. Localitatea este pe mâini bune!

1Prima zi a noului an şcolar a fost aşteptată cu nerăbdare în toate şcolile din judeţul Giurgiu. În comuna Schitu, elevii au avut parte de mai multe surprize plăcute. În satul Bila elevii au păşit în clădirea şcolii recent renovată. Mobilierul şcolar nou, modern, a fost o altă veste bună pentru copiii din Bila:
2 Am cumpărat o casă în acest sat acum un an. Am aflat că şcoala a fost modernizată în urmă cu câteva luni, dar avea nevoie de mobilier. Mai mulţi prieteni ne-am mobilizat şi am strâns fondurile necesare pentru a cumpăra mobilierul necesar.”, ne-a declarat Viorica Ionescu, iniţiatoarea acestui proiect.
” A fost o muncă fenomenală, pentru avize, autorizaţii. Astăzi, şcoala generală din Bila este una modernă, avem garanţia că 100 de ani vor învăţa copiii aici fără probleme”, spune şi primarul Ionel Paşol.
Şi şcoala generală din satul Vlaşin urmează să fie extinsă şi modernizată. Vor fi construite 6 săli de clasa noi, o sală de festivităţi, centrală termică, calorifere, printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării. Odată cu implementarea acestor proiecte şi cerinţele primarului Ionel Paşol cresc, atât faţă de elevi, părinţi, dar şi de cadrele didactice:
3La sfârşitul anului şcolar 2017-2018 au fost 18 elevi care au terminat clasa a VIII-a în comuna Schitu.11 elevi au intrat la liceu, 6 la şcoli profesionale. Administraţia locală încearcă să faciliteze cele mai bune condiţii pentru un proces de învăţământ modern, de calitate. Aştept implicarea părinţilor elevilor şi, în primul rând, a cadrelor didactice în acest efort comun.” a mai declara primarul comunei Schitu, Ionel Paşol, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar.


Publicat  :  septembrie 11, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare