Fiscul va putea să reţină 15% din sumele recuperate. Banii, transformaţi în bonusuri pentru angajaţi

baniGuvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanţă de urgenţă care permite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să reţină la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajaţilor. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial pe 29 decembrie. ANAF vrea astfel să „cointereseze” angajaţii ca să crească gradul de colectare, având în vedere că există un „grad scăzut de satisfacţie în ceea ce priveşte condiţiile de muncă”.

Ministerul Finanţelor scrie în proiectul de OUG că „nivelul de salarizare constituie un factor important în fluctuaţia mare a personalului”, arătând că „în primele trei trimestre ale anului în curs au fost înregistrate 1.086 încetări ale raporturilor de serviciu” în ANAF.

Nota de fundamentare deplânge condiţiile dificile în care angajaţii Fiscului şi-ar desfăşura activitatea. Astfel, documentul citat arată că „de multe ori echipele de control sunt supuse presiunilor din partea contribuabililor, de multe ori fiind formulate plângeri penale împotriva membrilor lor sau se confruntă cu ameninţări din partea contribuabililor, în special din partea celor care se afla în zona de criminalitate economică”.


Publicat  :  ianuarie 4, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare