Exclusiv: Pentru ce a fost reţinut un director din cadrul ADS şi care este legătura cu Marin Anton

DNA

Printr-un comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a inculpatului:
NUȚĂ MARIUS IONEL, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, funcționar în cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.
În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.
Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.
Dincolo de comunicatul DNA, pe surse, am aflat că terenul scos la licitaţie este la fosta unitate militară din satul Pietrele, comuna Băneasa. Familia fostului lider PNL, Marin Anton, a avut un contract de concesionare cu ADS-ul pentru acest teren, contract care a expirat în acest an. Tot pe surse, se pare ca Marin Anton este martorul denunţător în acest caz.
Contactat telefonic, fostul preşedinte al PNL Giurgiu ne-a declarat că nu poate face niciun comentariu despre acest dosar.


Publicat  :  martie 22, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare