Ciprian Alexandru, preşedintele USR Giurgiu: Umilinţa PSD=PNL, pentru agricultura românească

USR

O consecinţă importantă a războiului din Ucraina este inundarea pieţei româneşti cu produsele agricole din Ucraina, produse de slabă calitate, neconforme cu standardele UE, în consecinţă mult mai ieftine.
România, în bunăvoinţa ei, a permis mărfurilor din ţară vecină să iasă către occident prin portul Constanţa, astfel preţurile acestora scăzând aproape de costurile de producţie ale fermierilor români iar transportul mărfurilor către portul Constanţa este blocat de către camioanele ucrainiene.
Un fapt care afectează grav fermierii români, însă ignorat de autorităţile române, în speţă de incompetentul ministru al agriculturii, dl. Daea.
Dacă Polonia şi Ungaria au ştiut să negocieze acordul de tranzit, obţinând fonduri importante pentru fermierii care îşi văd afacerile puse în pericol, incompetentul ministru Daea număra boabele de porumb din ştiulete în loc să negocieze salvarea fermierilor români care, coroborat şi cu preţul crescut al inputurilor şi cu secetă de anul acesta, se vor vedea nevoiţi să lase producţia pe câmp.
Pentru că în perioada următoare va expira acordul de tranzit al României cu UE, cerem ministerului Agriculturii să obţină fonduri suficiente de la Comisia Europeană pentru despăgubirea fermierilor, sau, dacă nu găsesc înţelegere, să nu mai încheie acord de tranzit.
Băieţii ăştia, în frunte cu schiorul de la Cotroceni (responsabil de politică externă), nu realizează că poziţia noastră la orice negocieri legate de război trebuie să fie una de forţă, avem toate atuurile să cerem măcar despăgubiri pentru pierderi, dacă nu chiar să conducem proiecte de reconstrucţie a Ucrainei. Însă hoţia şi incompetenta care ne conduc ne-au aplecat în poziţia ghiocel la Bruxelles, iar de îndreptat spatele nu suntem în stare.


Publicat  :  martie 17, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare