Cătălin Corbea – primarul lucrului bine făcut

Ziua-comuna-Prundu (5)

Nu este neamţ, nu este nici preşedinte, dar atunci când se implica într-un proiect rezultatul este unul excepţional.
Chiar dacă vrei să-i găseşti vreun cusur, nu reuşeşti, pentru că este atent la orice detaliu.
Ziua Comunei Prundu, sărbătoare ce are loc, începând cu anul 2009, de Rusalii, ne-a dezvăluit secretul reuşitei primarului Cătălin Corbea: seriozitatea şi organizarea perfect.

Ziua-comuna-Prundu (2)
Spectacolul a început la ora 17:00, fix, zona pentru spectatori era bine delimitată, la terasele cu mici şi bere servirea s-a făcut fără aglomeraţia obişnuită, cortul cu mesele pentru invitaţi era desprins parcă din petrecerile în aer liber de la americani. Perfecţiune, fiecare om ştia ce are de făcut.
Totul coordonat de către Cătălin şi Maria Corbea.

Spectacolul a fost unul pe măsură, începând cu tinerii de la grădiniţa şi şcoala din localitate şi continuând cu Făniţă Moldovan, Victorița Lăcătușu, Gelu Voicu şi taraful său, Emilia Ghinescu şi Nico.
Spectacolul a fost prezentat de către colega noastră Cristina Rotaru, ajutată de Marius Balan.
Ca în fiecare an, laitmotivul evenimentului a fost costumul popular, Cătălin şi Maria Corbea reuşind să determine de la an la an cât mai mulţi localnici să se îndrepte către tradiţia populară:

Ziua-comuna-Prundu (4)

Ne-am străduit să păstrăm tradiţia Rusaliilor. După cum probabil a-ţi observat, nu a lipsit nici păsatul tradiţional, iar căluşarii din Prundu prin dansul lor vin şi completează tradiţia. Dacă la început, în primul an al acestei sărbători, erau foarte puţini oameni îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, acum sunt foarte mulţi locuitori ai comunei Prundu care au venit îmbrăcaţi în superbele noastre costume tradiţionale, ceea ce face să mă ducă cu gândul la faptul că tradiţia începe să reînvie şi să-şi păstreze locul pe care îl merită în inimile şi sufletele prundenilor „, spune Cătălin Corbea.

A fost o seară reuşită, atât pentru locuitori cât şi pentru invitaţi, o sărbătoare organizată cu pasiune de către primarul Cătălin Corbea.

Ziua-comuna-Prundu (6)


Publicat  :  iunie 1, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare