Banicioiu vrea să ne vaccineze cu forţa

vaccinare

Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe toţi părinţii să îşi vaccineze copiii şi lucrează la o lege în acest sens. Asta după ce în ultimii ani, tot mai mulţi romani au refuzat să îşi imunizeze copii.

Ministrul Sănătăţii susţine că legea la care lucrează acum ministerul se va inspira din normele impuse în Franţa, Germania şi Polonia. Nu au fost stabilite sancţiunile pe care ar urma să le suporte părinţii, care nu vor respecta această lege, dar cu siguranţă vor exista constrângeri.

„Avem un draft al legii vaccinării, lucrăm la acest document, care va reglementa situaţia imunizărilor în România. Am luat această decizie întrucât există o campanie foarte agresivă anti vaccinare, a scăzut mult numărul doritorilor şi a crescut opoziţia părinţilor.
În acest context, există riscul reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Să nu uităm că poliomielită, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării”, a spus Nicolae Banicioiu.


Publicat  :  aprilie 16, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare