Au început Zilele Muzeului giurgiuvean

muzeu 1Vernisajul unei expoziţii dedicată profesorului Nicolae Droc- Barcian, personalitate multiplă, dascăl devotat învăţământului giurgiuvean, luptător pentru Unirea României, director timp de 40 de ani al Gimnaziului Ion Maiorescu, a fost manifestarea care a deschis ediţia a XII-a a a Zilelor Muzeului giurgiuvean. La vernisaj au fost prezenţi istorici, oameni de cultură şi elevi de la Colegiul Naţional Ion Maiorescu.

IMG_3068„A devenit deja o tradiţie ca în ultima decadă a lunii septembrie să sărbătorim Zilele Muzeului giurgiuvean, eveniment ajuns anul acesta la a XII-a ediţie. Manifestările din aceste zile vor fi dedicate aproape în totalitate împlinirii a 150 de ani de învăţământ gimnazial în oraşul nostru.
Colegiu Ion Maiorescu a fost şi este un reper pentru învăţământul românesc, iar voi, elevii de astăzi, veţi descoperi că sunteţi parte a unei legende extraordinare, continuatorii ai tradiţiei despre performanţa şcolară în oraşul Giurgiu”, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean.

emil palangeanu” Este o plăcere să deschidem ediţia a XII-a a Zilelor Muzeului judeţean printr-o expoziţie extrem de valoroasă, în care prezentăm documente şi fotografii inedite, unele cu valoare de patrimoniu.
Nicolae Droc-Barcian este un erou al poporului român, fost director al Colegiului Ion Maiorescu între anii 1873-1915
Din nefericire, acest personaj a fost uitat de către mulţi dintre giurgiuveni. Ştim că este înmormântat în cimitirul Smârda, dar locul exact unde se află mormântul nu este cunoscut.”, a completat istoricul Emil Păunescu.
Manifestările dedicate Zilelor Muzeului giurgiuvean vor continua marţi, 24 septembrie, cu vernisajul expoziţiei: ” Un Giurgiu de Poveste”, în cadrul căreia sunt expuse cărţi poştale, care prezintă diferite ipostaze despre oraşul nostru surprinse în decursul anilor.


Publicat  :  septembrie 23, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare