Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: A fost adoptat proiectul de lege cu privire la etichetarea anumitor produse cu denumirea ”De Origine România – DOR”

produse de origine

Astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost adoptat proiectul de lege cu privire la etichetarea anumitor produse cu denumirea ”De Origine România – DOR”, proiect printre ai cărui inițiatori mă număr.
Camera Deputaților este, în acest caz, for decizional, astfel că următoarea etapă este promulgarea legii de către președintele României.
Prin schema introdusă de noua lege, producătorii şi procesatorii români pot garanta faptul că produsul alimentar pus la vânzare este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.
Începând cu anul 2024, Ministerul Agriculturii va asigura din bugetul propriu resurse financiare pentru promovarea în ţară şi în străinătate a schemei de certificare voluntară ”De Origine România – DOR”
În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii ”DOR”, Guvernul, la propunerea Ministerului Agriculturii, va aproba prin hotărâre normele metodologice de aplicare.


Publicat  :  decembrie 6, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare