Cretinii care ne conduc (continuare)

12063495_10203660871041963_4535144561117265195_n

În urmă cu o săptămână am scris despre problemele pe care le întâmpină bolnavii de cancer, datorită mecanismului cardurilor de sănătate, implementat de „cretinul ” de Banicioiu.
Revenim astăzi cu alte exemple, despre umilinţă la care sunt supuşi pacienţii din Giurgiu, care sunt nevoiţi să apeleze la sistemul de sănătate românesc.
X este angajat la o firmă de transport. Suferă de două săptămâni de dureri de cap cumplite. Rudele şi colegii i-au recomandat să meargă la medic. A mers de trei ori la secţia ORL din cadrul Spitalului judeţean. Nici astăzi nu a putut fi consultat, deoarece sistemul cardurilor de sănătate nu funcţionează.
O altă pacientă, un alt caz. Pentru a merge pentru un consult la ORL s-a învoit de la muncă. La ora 7 era în faţa cabinetului, medicul a apărut în jur de ora 09:00. Până la ora 14 nu a putut să intre la medic, deoarece cardurile nu erau „văzute” de către sistemul naţional. Pentru a nu avea probleme la firma la care lucrează, roagă medicul să-i completeze o adeverinţă în care să spună că nu a „frecat menta” de pomană şi a aşteptat ca un sistem cretin să funcţioneze. Este refuzată, deoarece nu intra în fişa postului să facă aceşti lucru.
Tot săptămâna trecută, Casa judeţeana de asigurări de sănătate, desfăşoară controale tematice la mai multe cabinete ale medicilor de familie. Pentru verificări sunt ridicate calculatoarele şi toate evidenţele cu pacienţii înregistraţi. În mod evident, în această perioadă medicii nu pot să-şi desfăşoare programările şi nici să prescrie reţete.
Atunci, deşi cuvintele pot să pară dure, sunt sau nu cretini cei care conduc sistemul de sănătate?


Publicat  :  septembrie 29, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare