Cine vrea să vină director la Muzeul judeţean!

muzeu

Începând cu această săptămână, postul de director al Muzeului judeţean „Teohari Antonescu” a devenit vacant, odată cu revenirea lui Dan Mucenic la conducerea Bibliotecii judeţene.
În acest moment postul este vizat de cel puţin trei persoane, două dintre ele angajate ale muzeului, cărora li se adăugă un veşnic vânător de funcţii.

Majoritatea angajaţilor şi-ar dori ca Emil Păunescu să preia conducerea Muzeului judeţean, este un profesionist respectat şi îndeplineşte în prezent funcţia de director ştiinţific. Numai că are o problemă, în primăvara anului viitor urmează să iasă la pensie.
Cunoscutul muzeograf, Mircea Alexa şi-ar dori şi el să preia funcţia de director, însoţeşte cu credinţă PNL-ul în campania electorală, în speranţa că o să fie numit pe funcţia vacantată.

Cel mai „doritor” este însă Nicolae Țone (sau Tzone, după cum are pretenţia să i se spună, după numele de vedetă), un giurgiuvean plecat de la Malu, veşnic abonat la cărţi scrise pe bani publici şi care are tangenţe cu istoria cum avem noi cu golful.
Sunt însă şi muzeografi tineri, cu multe lucrări de specialitate, un exemplu este Florin Breazu, care, poate, ar trebui să primească mai multă încredere din partea conducerii Consiliului judeţean.

Cristina Rotaru, Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  octombrie 29, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare