„Situaţia financiară a Primăriei Giurgiu nu este deloc roză „- spune Alexandru Vladu

19665688_276292892845729_1936638612803544266_nÎn ultima şedinţă a Consiliului Local Giurgiu a fost luată hotărârea modificării organigramei Primăriei, a Direcţiei de Asistenţă Socială şi a Direcţiei de Taxe şi Impozite.
Decizia implică şi o reducere a numărului de personal, pentru a putea fi acoperite creşterile salariale din ultima perioadă.
Cei trei consilieri locali ALDE au votat împotriva acestui proiect de hotărâre.
Alexandru Vladu, preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE, a explicat miercuri, 5 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, motivele pentru care consilierii ALDE nu au susţinut această iniţiativă:

” Noi am atenţionat încă de anul trecut că se fac angajări pe bandă rulantă în primăria Giurgiu. Nu mai erau scaune în birouri pentru toţi angajaţii. Am ajuns astăzi în situaţia în care aproximativ 20 de persoane vor fi date afară.
Sperăm că nu sunt adevărate zvonurile că sunt deja cunoscute numele persoanelor care vor fi disponibilizate. Este vorba de oameni care lucrează de peste 20 de ani în această instituţie, dar nu fac parte din partida primarului.
De asemenea, sperăm că acele concursuri anunţate să fie organizate în mod cinstit, să nu se ajungă în situaţia în care vor fi primite plângeri pe la anumite instituţii „.
Alexandru Vladu, preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Giurgiu, a atras atenţia şi asupra situaţiei financiare a primăriei Giurgiu şi a societăţilor comerciale aflate în subordinea acesteia:
„Situaţia financiară a primăriei nu este deloc roză. Sunt datorii neplătite de anul trecut.
Şi la ADPP şi GSL s-au adunat datorii. Primăria vine şi comandă anumite lucrări, pentru care sunt folosite utilajele şi materialele acestor societăţi, dar nu plăteşte contravaloarea lucrărilor executate.
Consider că este greşită această idee a înfiinţării mai multor societăţi, care au de multe ori acelaşi obiect de activitate. Toate acestea ar trebui aduse sub o singură umbrelă, şi am avea cheltuieli mult reduse, în primul rând cu personalul TESA.” a mai declarat Alexandru Vladu.


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare